Τέμπη: Οι πρώτες κινήσεις του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα – «Την πάτησα…»

Νέες πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη πριν και μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συνάδελφος του σταθμάρχη, ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση, ήταν αποκαλυπτικός. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ, ο 59χρονος σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος και νευρικός, ενώ κάπνιζε συνεχώς, μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

Όσο περνούσε η ώρα, γινόταν γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο σταθμάρχης γύρισε και είπε στον συνάδελφό του ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος.

Τέμπη σύγκρουση τρένων σταθμάρχης

Μετά τη σύλληψή του, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

«Έκανα λάθος αλλά δεν έχω εγώ όλη την ευθύνη. Φταίει και το σύστημα, δεν υπήρχαν προειδοποιητικά, δεν με προειδοποίησε κανείς» φέρεται να είπε επίσης ο σταθμάρχης της Λάρισας στους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές. Ο δεύτερος μηχανοδηγός που ακούγεται στη συνομιλία, δεν είναι ο μηχανοδηγός της υπερταχείας 62, αλλά τρένου από Λάρισα για Βόλο και μιλάει στον μηχανοδηγό που είναι από τον Βόλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, λίγη ώρα πριν γίνει η φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο σταθμάρχης είχε κάνει ακόμη ένα λάθος με τα κλειδιά στον πίνακα διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, μπέρδεψε τα κλειδιά, βάζοντας σε λάθος ράγες και ένα τοπικό τρένο, τον προαστιακό της Λάρισας. Λάθος, που επίσης φέρεται να έχει παραδεχθεί και το οποίο ωστόσο δεν είχε συνέπειες καθώς το αντιλήφθηκε ο χειριστής.

«Ο μηχανοδηγός του προαστιακού μού το επεσήμανε κι εγώ του είπα να κάνει πίσω ώστε να επαναφέρω τα κλειδιά στην κύρια γραμμή» είπε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο σταθμάρχης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ