Τέμπη: Ο μοιραίος διάλογος του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς – Ηχητικό ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον μοιραίο διάλογο που είχαν οι μηχανοδηγοί με τον σταθμάρχη της Λάρισας, λίγο πριν από την μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Με αναρτήσεις στα social media ψάχνουν τους αγνοούμενους

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του σταθμάρχη, ο οποίος έχει συλληφθεί, έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια. Επίσης, για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Το ντοκουμέντο, που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», αναμετέδωσε η εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τέμπη: Ράγες από… φέρετρα – Το σκίτσο του ηθοποιού Γιώργου Γαλίτη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Οι διάλογοι που προκαλούν σοκ

Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Τέμπη: Η συγκλονιστική στιγμή που διασώστης «λυγίζει» – Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από τον τόπο της τραγωδίας

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Στον δεύτερο διάλογο, αναφέρονται τα εξής:

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού – Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης – Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού – Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.

Η απολογία του σταθμάρχη: Πότε κατάλαβε το λάθος του

Ο σταθμάρχης της Λάρισας κατά την προανακριτική απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη, ομολόγησε το μοιραίο λάθος, ενώ πιθανότατα αύριο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης θα εισαχθεί στην ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας το θέμα, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Ειδικότερα, ο σταθμάρχης, που αύριο προσάγεται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα τις εγκληματικές παραλείψεις του, δηλαδή πως έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε ότι κατάλαβε το λάθος που κόστισε ανθρώπινες ζωές, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα. Τότε αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει, δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η Άννα Κανδύλη για το enikos.gr,  απέδωσε το λάθος του στην «κακιά ώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που από την πρώτη στιγμή εποπτεύει τις έρευνες, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή του επίσης ο εισαγγελέας πρωτοδικών παρίσταται διαρκώς στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας, η οποία θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη συνολική αξιολόγηση της υπόθεσης ως προς τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την εντολή που έδωσε από την πρώτη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες για την πρωτοφανή τραγωδία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ