Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων, στα Τέμπη.

Τέμπη: «Αλήτες μου φάγατε το παιδί» – Ραγίζει καρδιές η μητέρα του

Το βίντεο μετέδωσε η ΕΡΤ. Στις εικόνες διακρίνεται η ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε όταν οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους. Τα πρώτα βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες και μία τεράστια μπάλα φωτιάς έκανε την νύχτα-μέρα.

Η τραγωδία συνέβη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν μία εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, η οποία είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες.

Τέμπη: Αγωνιώδεις έρευνες μέσα στις καμένες λαμαρίνες – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 38 νεκροί. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, οι 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, οι δυνάμεις αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο βαγόνι της πρώτης θέσης, της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και στο βαγόνι – εστιατόριο, τώρα επιχειρούν στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης. Η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι – εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1.300 βαθμών κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε την όλη διαδικασία.

Τέμπη: Το μοιραίο σήμα του σταθμάρχη στον μηχανοδηγό – «Περνάς το κόκκινο φωτόσημο έως και είσοδο Νέων Πόρων»

Με τη βοήθεια των γερανοφόρων οχημάτων ανασηκώνεται ο πρώτος συρμός της δεύτερης θέσης, ώστε να επιχειρήσουν οι ομάδες διάσωσης σε όλο το εύρος του δεύτερου βαγονιού.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια και από άλλα γερανοφόρα οχήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για να διευκολυνθεί το έργο της έρευνας και απεγκλωβισμού, αλλά και για να ελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ