Τέμπη: Η «άγνωστη» διαδρομή του μοιραίου τρένου

Νέες αποκαλύψεις για την μοιραία διαδρομή που ακολούθησε η επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, οδηγώντας στον θάνατο 57 ανθρώπους κοντά στα Τέμπη.

Τέμπη: Δύο τρένα είχαν βρεθεί στην ίδια γραμμή στον σταθμό της Τιθορέας τον Οκτώβριο – Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση

Σύμφωνα με το Star, η επιβατική αμαξοστοιχία ανέβηκε κανονικά μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο, όπου εκεί εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα και ταξιδεύει μέχρι τη Λάρισα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, το τρένο ξαναγύρισε στην άνοδο και αποβίβασε κόσμο λίγο πριν από τη Λάρισα και μάλιστα είχε καθαρές τις γραμμές μέχρι τη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μπει στο αντίθετο ρεύμα.

Τέμπη: Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία μεταξύ συρμών και σταθμών, αλλά δεν λειτουργεί – To αποκαλυπτικό έγγραφο

«Αυτό είναι το καλώδιο, από το οποίο δέχεται ρεύμα το τρένο. Κόπηκε στα 100 μ. και σταμάτησε να λειτουργεί η γραμμή. Οπότε έστειλαν το τρένο από την μια γραμμή», αναφέρει ο Χρήστος Κεισόγλου, κάτοικος Παλαιοφαρσάλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν το συμβάν ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί της διασταύρωσης Α118 προκειμένου να αποσύρει τρένο με βλάβη που βρισκόταν στη γραμμή καθόδου, βάζοντάς το στο αντίθετο ρεύμα, ωστόσο ξέχασε να επαναφέρει τις γραμμές στην ορθή λειτουργίας τους.

Τέμπη: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για σταθμάρχη και μηχανοδηγούς – Καταθέσεις από όλους τους επιζώντες

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ