Τέμπη: «20 φορτηγά μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από τον τόπο της τραγωδίας» – Στο φως κατάθεση- «φωτιά» χειριστή εκσκαφέα

Την κατάθεση ενός χειριστή εκσκαφέα και υπεύθυνου για τα χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Εξεταστική για τα Τέμπη: Διήμερη παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων

«Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η Πυροσβεστική είπε πως δεν τα χρειαζόταν» κατέθεσε ο άνδρας.

Η κατάθεση αυτή, έγινε πριν από μερικές ημέρες από τον χειριστή εκσκαφέα και υπευθύνου για χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας και έχει προκαλέσει αναστάτωση και οδυνηρή έκπληξη σε συγγενείς των θυμάτων και προβληματισμό στους πραγματογνώμονες που ασχολούνται με τα αίτια του δραματικού συμβάντος.

Κόκκαλης: Δημοσιοποίησε λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι σημαντικό τμήμα από τον «χώρο» του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που μπορεί να περιέχει υπολείμματα των σορών ή ουσίες που σχετίζονται με τη φονική έκρηξη, έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό χώρο που ουδέποτε υποδείχθηκε από τις κρατικές Αρχές.

Ούτε ερευνήθηκε ποτέ από τεχνικούς συμβούλους και άλλους που διερευνούν όλες τις παραμέτρους της σύγκρουσης – στις 28 Φεβρουαρίου 2023 – των δύο αμαξοστοιχιών με τραγικό αποτέλεσμα 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι «αυτά τα πεταμένα χώματα σε χωράφι εταιρείας με εκσκαφείς ίσως κρύβουν αξιοποιήσιμα στοιχεία». Είναι απορίας άξιο γιατί αυτή μεταφορά δεν είχε αναφερθεί. Μέχρι πρόσφατα από τους κρατικούς λειτουργούς γινόταν λόγος μόνο για εναπόθεση των συντριμμιών στη θέση «Κουλούρι» που έχει υποδείξει ο ΟΣΕ.

Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την νύχτα της τραγωδίας – «Ανέβηκε ανάποδα… Έγινε μετωπική»

Και ενώ ήταν ζητούμενο να ανακαλυφθεί αν στο σημείο της σύγκρουσης είχε διαχυθεί η ουσία ξυλόλιο που πιθανόν σηματοδοτεί την παράνομη μεταφορά, από την εμπορική αμαξοστοιχία, διαλυτών καυσίμων. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ουσία είχε εντοπιστεί σε περιφερειακά σημεία της περιοχής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, αφού ο κύριος χώρος της σύγκρουσης είχε εκχερσωθεί και μπαζωθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ