Τα σενάρια για τους δύο Μητροπολίτες-ομήρους

Τα σενάρια για τους δύο Μητροπολίτες-ομήρους

Εντείνεται η φημολογία πως οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Μητροπολίτης των Συροιακωβιτών κ.Ιωάννης βρίσκονται ασφαλείς σε χωριό κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η υπόθεση όσο περνούν οι ημέρες περιπλέκεται λόγω της εμπλοκής διάφορων και, εν πολλοίς, αντίρροπων δυνάμεων στην υπόθεση της απαγωγής.

Η διασταύρωση των πληροφοριών ανάμεσα σε όσους έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο στην αίσια έκβαση της υπόθεσης (συριακή κυβέρνηση, αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τουρκική κυβέρνηση, τσετσένοι αντάρτες, μυστικές υπηρεσίες χωρών κ.λπ.) είναι δύσκολη.

Το επικρατέστερο ωστόσο σενάριο «θέλει» τους δύο αρχιερείς να βρίσκονται σε ασφαλή προορισμό σε χωριό κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και να επίκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα η απελευθέρωσή τους.

Συνάντηση δύο Πατριαρχών

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλος επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο των Συροιακωβιτών Χριστιανών Ιγνάτιο Ζάκκα Α΄.

Οι δύο Ορθόδοξοι ηγέτες, παρουσία ιεραρχών των δύο Εκκλησιών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής και όλα τα πιθανά σενάρια για την τύχη των δύο ομήρων, ενώ κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: romfea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ