Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 22 Μαΐου 1822, δολοφονείται στο Ναύπλιο η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Επανάστασης. Ενώ το 1960, στη νότιο Χιλή, σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε περισσότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 22 Μαΐου

1176 – Οι Ασασίνοι πραγματοποιούν απόπειρα δολοφονίας του Σαλαντίν κοντά στο Χαλέπι.

1455 – Πόλεμος των Ρόδων: ο Ριχάρδος της Υόρκης νικά και αιχμαλωτίζει τον βασιλιά Ερρίκο ΣΤ’ της Αγγλίας.

1762 – Η Σουηδία και η Πρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Αμβούργου.

1825 – Δολοφονείται στο Ναύπλιο η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Επανάστασης.

1917 – Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος παραιτείται, μετά την κατάληψη του Πειραιά και βομβαρδισμού της Αθήνας από δυνάμεις της Αντάντ.

1939 – Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι υπογράφουν τη συμμαχία τους

1941 – Β’ Π.Π., Μάχη της Κρήτης Βρετανική αντεπίθεση ανακατάληψης του αεροδρομίου Μάλεμε, που κατέλαβαν Γερμανοί αλεξιπτωτιστές την προηγουμένη, αποτυγχάνει.

1947 – Τίθεται σε ισχύ νόμος στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία με σκοπό την ανάσχεση του κομμουνισμού, ο οποίος θα γίνει ευρύτερα γνωστός ως Δόγμα Τρούμαν.

1955 – Ο Χαρίλαος Ξενοφώντας, μέλος της ΕΟΚΑ, τοποθετεί ωρολογιακή βόμβα κατά του Άγγλου κυβερνήτη στο κινηματοθέατρο Παλλάς της Λευκωσίας.

1960 – Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

1963 – Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

1972 – Αθήνα – Δικτατορία: Με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών διαλύεται η “Εταιρεία Μελετών Ελληνικών Προβλημάτων” καθώς και η “Ελληνοευρωπαϊκή Κίνηση Νέων”.

1973 – Αθήνα – Δικτατορία: Συλλαμβάνεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής και θα υποστεί άγριους βασανισμούς στο ΕΑΤ/ΕΣΑ.

1998 – Ο Κιπ Κίνκελ με ημιαυτόματο όπλο πυροβολεί τους συμμαθητές του στο Λύκειο Θάρστον (Thurston High School) του Όρεγκον, σκοτώνοντας δύο από αυτούς. Την προηγούμενη είχε σκοτώσει τους γονείς του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ