Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα τα δείγματα εδάφους και φυτών

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των Αρχών μετά τη συντριβή του Antonov 12 στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, δείγματα που ελήφθησαν από το χώμα και τα φυτά όπου κατέπεσε το αεροσκάφος έχουν σταλεί από τον Ειδικό Λόχο Βιολογικής Άμυνας στο Γενικό Χημείο του κράτους στην Αθήνα, προκειμένου να γίνουν αναλύσεις. 

Όπως αναφέρει το thesstoday, το ειδικό κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού έχει παραδώσει τα δείγματα στην Πολιτική Προστασία και ακολούθως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ξεκίνησαν αστραπιαία οι διαδικασίες για την αποστολή τους στα ειδικά εργαστήρια του Γενικού Χημείου του κράτους στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή κατέφτασε κλιμάκιο υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην περιοχή των Αντιφιλίππων και προχώρησε σε αυτοψία μαζί με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες το κλιμάκιο αυτό δεν έχει ενεργήσει έως τώρα, καθώς αναμένονται πρώτα τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των δειγμάτων εδάφους και φυτών.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, οι επίσημες απαντήσεις για τις χημικές εξετάσεις θα δοθούν σε δύο – τρεις ημέρες, με τους εμπλεκόμενους φορείς να πιέζουν σημαντικά την κατάσταση, αφουγκραζόμενοι την ανησυχία των αγροτών, που θέλουν να μάθουν πότε και αν τελικά θα μπορούν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που εντοπιστούν ανησυχητικά στοιχεία για την εδαφική βιωσιμότητα, τότε στην έρευνα θα εμπλακεί με πιο ενεργό ρόλο το Τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποιώντας και εκείνοι με τη σειρά τους νέες εξετάσεις, λαμβάνοντας επίσης δείγματα από το έδαφος και τα φυτά, ενδεχομένως και από το νερό.

Αύριο η νεκροψία – νεκροτομή

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αύριο, Τρίτη, θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στις οκτώ σορούς των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και από την ιατροδικαστική εξέταση ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα οκτώ μέλη του πληρώματος. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ