Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Και οι ΗΠΑ στις έρευνες για την πτώση του αεροσκάφους

Στις έρευνες για το φορτίο και την πτώση του Antonov 12 έξω από την Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου, θα συμμετέχουν οι ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικές πληροφορίες του Star, μετά από συνεννόηση των ελληνικών με τις αμερικάνικες αρχές έρχεται ειδικό κλιμάκιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο οποίο θα συμμετέχουν στρατιωτικοί και ειδικοί από την υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων. Η ακριβής σύνθεση του κλιμακίου καθορίζεται αυτές τις ώρες και θα έρθουν άμεσα στην Ελλάδα για να κάνουν τις δίκες τους έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος.

Antonov Καβάλα

Ειδική έρευνα για τα πυρομαχικά και τα αίτια της πτώσης

Στόχος των Αμερικανών ερευνητών είναι να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε και έπεσε το αεροσκάφος και τι ακριβώς περιλάμβανε το φορτίο των πυρομαχικών. Αν δηλαδή τα πυρομαχικά που δηλώθηκαν ήταν πράγματί και αυτά που μετέφερε το Antonov. Θα συγκρίνουν λοιπόν τα ευρήματα και θα καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Aμερικανικών συμφερόντων η εταιρία που μετέφερε τα πυρομαχικά

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ έχουν θεσμικά ρόλο στις έρευνες, καθώς η εταιρία που έκανε τις μεταφορές των πυρομαχικών από την Σερβία έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεπώς το αν υπήρχε κενό ασφαλείας ή αν το φορτίο των πυρομαχικών ήταν αυτό που δηλώθηκε  ή όχι είναι ένα ζήτημα άμεσου αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ