Συντάκτες της “Αυγής”: Αστυνομικοί μας σημάδεψαν με όπλα

Ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ στην είσοδο της εφημερίδας “Αυγή” περιγράφεται στην ηλεκτρονική της σελίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα avgi.gr, περίπου 10 άτομα που συμμετείχαν στη συμβολική κατάληξη το βράδυ της Δευτέρας στο κτίριο της εφημερίδας ήρθαν αντιμέτωπα με τρεις αστυνομικούς που τους σημάδευαν με όπλα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα όταν οι καταληψίες αποχωρούσαν από το σημείο είδαν τρεις άνδρες ΟΠΚΕ να ανεβαίνουν την Γερανίου, είπαν «μπάτσοι» και έτρεξαν προς την είσοδο του κτηρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της “Αυγής”, οι τρεις άνδρες της ΟΠΚΕ τους κυνήγησαν με προτεταμένα τα γκλομπ, ένας πέταξε μάλιστα το γκλομπ πάνω στην πόρτα πριν προλάβουν να την κλείσουν και στη συνέχεια, αφού την άνοιξαν κλωτσώντας την, ο επικεφαλής, όπως φαινόταν, έβγαλε το όπλο του, όπλισε και σημάδεψε τους καταληψίες μέσα από τη γυάλινη πόρτα, συμπληρώνει το δημοσίευμα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας δεύτερος άνδρας της ΟΠΚΕ τον μιμήθηκε και σημάδευε το παράθυρο του ημιόροφου που βρισκόταν νεαρός καταληψίας φωνάζοντάς του «Μείνε εκεί», ενώ παράλληλα ζητούσαν από τους ασυρμάτους τους ενισχύσεις.

Οι συντάκτες της «Αυγής» που βρίσκονταν στη στοά φώναξαν προς τους αστυνομικούς να κατεβάσουν τα όπλα, λέγοντας «τι είναι αυτά που κάνετε;» και προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο διευθυντής της εφημερίδας είχε μιλήσει με την αστυνομική δύναμη που ήταν νωρίτερα εκεί, η οποία στη συνέχεια είχε αποχωρήσει. Παρά τις παραινέσεις των συντακτών, τουλάχιστον ο ένας συνέχιζε να κρατά το όπλο του. Μάλιστα ο ίδιος αστυνομικός σημάδεψε και εργαζόμενο της «Α» που κατέβηκε μέχρι τον ημιόροφο για να δει τι γίνεται, φωνάζοντάς του «κατέβα κάτω».

Χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τη διεύθυνση της «Α» προς τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι, κατά τα λεγόμενά τους, έκαναν περιπολία για ναρκωτικά, θεώρησαν ύποπτους αυτούς που είδαν να τρέχουν, ενώ δήλωναν άγνοια για την κατάληψη, για να αποχωρήσουν από την είσοδο της εφημερίδας. Τελικά το επεισόδιο έληξε χωρίς, ευτυχώς, θύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ