Συνεχίζεται η δίκη Σειραγάκη

Συνεχίζεται η δίκη Σειραγάκη 

 

Στο βήμα του μάρτυρα, στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Πειραιά, ένας αστυνομικός βουρκωμένος απαντά στις ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων, για τα γεγονότα την ημέρα της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του κατηγορούμενου για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη, την 1η Δεκεμβρίου 2011. 

Η περιγραφή του μάρτυρα είναι σοκαριστική. Κι όμως, ο Σειραγάκης στρέφεται στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, χαμογελά και με χαιρέκακο, ειρωνικό ύφος τους λέει ότι δεν έχουν το βίντεο από την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του. 

Χθες, ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Τον κατάλογο των μαρτύρων έκλεισαν έξι αστυνομικοί, πέντε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη με τα αναγνωστέα έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου παιδεραστή. Αν και στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει τέσσερις μάρτυρες, χθες έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι κατ’ επιθυμία του θα εξεταστούν μόνο δύο. Ο αδελφός και ένας ψυχίατρος τον οποίο έχει ορίσει από την διαδικασία της ανάκρισης ως πραγματογνώμονα.

Μετά τους μάρτυρες υπεράσπισης, θ’ ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος.

Πηγή: rethnea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ