Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου στην Πάτρα

Συνελήφθησαν από λιμενικούς του Α΄ Λιμενικού τμήματος Ρίου, ο 39χρονος πλοίαρχος και ο 48χρονος υποπλοίαρχος του πλοίου «KOSMAS V» μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, χθες το πρωί, 45χρονος αλλοδαπός ναυτικός, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης λιθάνθρακα, στο λιμάνι του Δρεπάνου Αχαΐας.

Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, διορίσθηκαν δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα διενεργήσουν πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Πάντως, η διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης θα ξεκινήσει, αφού πρώτα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μέσα στο πλοίο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σορός του άτυχου ναυτικού έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 45χρονου.

Όσον αφορά την κατάσταση των τριών άλλων ναυτικών, που ανασύρθηκαν λιπόθυμοι από το αμπάρι του πλοίου, ο ένας απ’ αυτούς είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός από έκρηξη σε πλοίο στην Πάτρα – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ