Συνελήφθη ειδικευόμενος γιατρός για “φακελάκι”

Την απαίτηση να του δοθεί το ποσό των 300 ευρώ ως αμοιβή για υπηρεσίες σε 87χρονη ασθενή, στο πλαίσιο κατ’ οίκον επισκέψεων που πραγματοποίησε, είχε ένας ειδικευόμενος χειρουργός, ο υπήκοος Κονγκό, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Ο 36χρονος που εργάζεται σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, κατηγορείται μεταξύ άλλων, για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η Αστυνομία προχώρησε στην έρευνα της υπόθεσης όταν η κόρη της 87χρονης έκανε καταγγελία. Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν όταν η 87χρονη συνοδεία της κόρης της επισκέφθηκε στις  31 Μαΐου Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο την εξέτασε ο συλληφθείς ιατρός, συστήνοντάς της συντηρητική θεραπεία και της είχε προτείνει να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, την περασμένη Παρασκευή, στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για πατέρα 4 παιδιών

Μεθυσμένος οδηγός δάγκωσε αστυνομικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ