Συνεχίζεται ο “πόλεμος” ΓΣΕΕ- ΠΑΜΕ με φόντο το συνέδριο

Μαίνεται η κόντρα των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ με αφορμή τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς, Γιώργος Μαλέας δήλωσε χαρακτηριστικά: «έζησα στο πετσί μου τον σιδερολοστό. Ελπίζω κανένας άλλος να μη ζήσει αυτό που βίωσα εγώ και οι συνάδελφοί μου».

«Έχω τραυματιστεί στο χέρι από σιδερολοστό. Το έζησα στο πετσί μου, έχω την ουλή στο χέρι μου. Είδα τον σιδερολοστό και μάλιστα ήταν και κακής ποιότητας, ήταν σκουριασμένος. Το αποτέλεσμα ήταν μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκα στο νοσοκομείο, να ψάχνω στην πόλη φαρμακείο για να κάνω αντιτετανικό ορό, όπως μου έδωσαν οδηγία στο νοσοκομείο. Εγώ που το ένιωσα, δεν μπαίνω στην αμφισβήτηση αν είναι σιδερολοστός. Ήταν σιδερολοστός, λυπάμαι πάρα πολύ γιατί κάποιοι που διατείνονται ότι είναι εργάτες και κόβονται για τα δικαιώματα των εργατών έφτασαν στο σημείο αυτό», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, Γιώργος Μαλέας.

«Είναι πρωτόγνωρα αυτά. Αυτό που έζησα, το άκουγα από τον πατέρα μου, από τους παππούδες μου για τον εμφύλιο και δεν το πίστευα γιατί έλεγα ότι μεγαλοποιούσαν τις καταστάσεις αλλά τώρα που το έζησα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι περιγραφές τους ήταν πραγματικά ακριβείς. Ελπίζω κανένας άλλος να μη ζήσει αυτό που πραγματικά έζησα εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου. Στην Καλαμάτα, υπήρχαν άνθρωποι με κάρτες δημοσιογραφικές και φωτογραφικές μηχανές οι οποίοι συμμετείχαν σε προπηλακισμούς . Με βάση την εμπειρία της Καλαμάτας και προσπαθώντας να διασφαλίσουν ώστε να γίνει αυτό το συνέδριο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μέλος εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ: Τη βία προσπάθησαν να την επιβάλλουν αυτοί με μπράβους και φουσκωτούς

«Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο της ΓΣΕΕ που συνήθως κρατάει δύο μέρες γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να συζητήσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων. Χωρίς να υπάρχει καμία νομιμοποιημένη διοίκηση γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες έχει λήξει η θητεία αυτής της διοίκησης της ΓΣΕΕ, χωρίς να υπάρχει απόφαση οποιουδήποτε δ.σ , ήρθαν στη Ρόδο να κάνουν συνέδριο σε μία ημέρα», δήλωσε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Αθήνας, Αλέκος Περάκης.

Υποστήριξε, μάλιστα ότι «θέλουν να νομιμοποιήσουν αντιπροσώπους νόθους, με πλαστά στοιχεία και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς που είναι εργοδότες ταυτόχρονα, ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο κρυπτό με απαγορεύσεις. Ήρθαν όσο πιο μακριά μπορούσαν σε ξενοδοχείο χλιδής, το μετέτρεψαν σε φρούριο, με μπράβους, φουσκωτούς ανθρώπους της νύχτας, ανθρώπους από σχολές πολεμικών τεχνών που δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους και το όργανό τους. Έκαναν 850 διαπιστεύσεις και δεν απαγόρευαν την είσοδο όχι μόνο σε ανθρώπους που είναι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ αλλά και σε ανθρώπους που είναι εκλεγμένοι σε ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν το δικαίωμα να παρακολουθούν αυτές τις διαδικασίες».

Ερωτηθείς αν δικαιολογείται η ύπαρξη λοστών, ο κ. Περάκης απάντησε: «όχι βέβαια, δεν δικαιολογούν τη βία. Τη βία προσπάθησαν να την επιβάλλουν αυτοί με μπράβους και φουσκωτούς που είχαν φέρει μπροστά και μας απαγόρευαν να μπούμε εμείς που είμαστε αντιπρόσωποι μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου.

Ο κ. Περάκης τόνισε ότι «όλο αυτό το έκαναν για να γίνει το συνέδριο με αυτούς τους όρους, με τους νόθους αντιπροσώπους και με τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα. Δώσαμε ένα ραντεβού, πειθαρχημένα και αποφασιστικά, όπως γνωρίζετε ότι είναι οι δικές μας δυνάμεις και μπήκαμε μέσα στο ξενοδοχείο, χωρίς να γίνει η παραμικρή ζημιά. Μετά από αρκετή ώρα, κατέβηκε ένας σκληρός πυρήνας των παρατάξεων των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και προσπαθούσαν επισταμένα να δημιουργήσουν προβοκάτσια. Πέντε άτομα, που δεν μπορώ από το βίντεο να καταλάβω αν είναι μπράβοι, την έπεσαν στον Πουλικόγιαννη, τον δάγκωσαν και προσπαθούσαν να πάρουν έναν πύρο από συρόμενη πόρτα. Το περιστατικό αυτό κράτησε μόνο πέντε λεπτά».

«Θέλουν να μπουν όλοι οι νόθοι μέσα και να ψηφίσουν τους εαυτούς τους , παραβιάζουν και το νόμο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Γιάννης Πρωτούλης, μέλος Π.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: Παρουσιάζουν τους αντιπρόσωπους ως τραμπούκους και τους μπράβους- νονούς της νύχτας ως εργαζόμενους

«Δεν είναι μία μάχη, μία αντιδικία ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον Παναγόπουλο. Είναι μία μάχη που διεξάγεται ανάμεσα σε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες τα οποία θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα τους. Είναι δυνατόν μία συνδικαλιστική ηγεσία να πει να απομακρύνουν τους εργαζόμενους; Είναι συνδικαλιστική ηγεσία αυτή; Αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία υπέγραψε όλα τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. «Έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίσουν τις οργανώσεις των εργαζομένων από την παρουσία των εργοδοτών οι οποίοι δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα συνδικάτα. Παρουσιάζουν τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους ως τραμπούκους και τους τραμπούκους, τους νονούς της νύχτας που είναι εκεί και εμποδίζουν τους συνέδρους ως εργαζόμενους. Παρουσιάζουν το άσπρο – μαύρο», δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης τονίζοντας ότι «με ένα προβοκατόρικο βίντεο προσπαθούν να εμφανίσουν ως τραμπούκο τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ο οποίος έχει δεχθεί την πιο χαρακτηριστική βία των χρυσαυγιτών. Αυτό που κάνει ο κ. Πουλικόγιαννης, είναι αυτό που κάνουν όλοι οι συνδικαλιστές που επιχειρούν να άρουν το εμπάργκο και την απαγόρευση να πάρουν μέρος στο συνέδριο. Άνοιξε την πόρτα για να μπουν οι εκπρόσωποι μέσα στο συνέδριο».

Επίσης, ο κ. Πρωτούλης κατηγόρησε το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Καραγεωργόπουλο ότι δεν έχει θέση στη ΓΣΕΕ γιατί είναι επιχειρηματίας. «Έχουν κάνει κουρελόχαρτο το καταστατικό. Με ποιο καταστατικό υπάρχει παρουσία ενός ανθρώπου που έχει τέσσερις και πέντε επιχειρήσεις και παριστάνει τον συνδικαλιστή; Με ποιο καταστατικό ο γιος του προέδρου της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών και ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας παίρνει μέρος στα συνδικαλιστικά δρώμενα; Ο κ. Καραγεωργόπουλος έχει πέντε επιχειρήσεις, είναι διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων. Πηγαίνει κόσμο για δουλειά σε ξενοδοχεία και σε καζίνο. Έχει εταιρείες στην Κύπρο, εταιρείες στην Ελλάδα. Είναι η πιο καραμπινάτη περίπτωση. Είναι μέτοχος επιχείρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καραγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία εταιρεία. Είναι υποκριτικό, είναι άλλη είναι η σκοπιμότητά τους

Απάντηση στις καταγγελίες του Γιάννη Πρωτούλη έδωσε το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ , Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Είμαι το νούμερο ένα μεταξύ των 53 που θέλει η παράταξη αυτή να αποκλειστούν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Κατηγορηματικά, δεν είμαι εργοδότης. Με έχει ρωτήσει πολλάκις και η σύζυγός μου αυτήν την περίοδο γιατί της κρύβω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και τα πολλά κέρδη τα οποία αποκομίζω, τη στιγμή που έχω το στεγαστικό μου δάνειο στο Νόμο Κατσέλη, είμαι απλήρωτος από την εργασία μου και μου χρωστούν 14 μισθούς και έχω ρυθμίσει τις οφειλές μου προς τις ΔΕΚΟ», δήλωσε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

«Δεν έχω καμία εταιρεία στην Κύπρο. Είχα την ατυχία να εργάζομαι για 25 χρόνια σε μία εταιρεία η οποία το 2012 μπήκε στον πτωχευτικό κώδικα και οι 250 εργαζόμενοι κινδυνεύσαμε να μείνουμε άνεργοι. Αξιοποιήσαμε μία διάταξη του πτωχευτικού κώδικα και με κάποιο τρόπο συμμετέχουμε σε κάποιου είδους αναγκαστική διαχείριση της επιχείρησης για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας. Τυγχάνει να ήμουν ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων αμισθί σε ένα συλλογικό όργανο που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της η επιχείρηση. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Θέτουν υποκριτικά το ζήτημα αυτό γιατί άλλη είναι η σκοπιμότητά τους», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ