Συνδέεται το κόκκινο κρέας με τον διαβήτη τύπου 2;

Συνδέεται το κόκκινο κρέας με τον διαβήτη τύπου 2;

Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά κόκκινο κρέας επί σειρά ετών μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μελέτησαν στοιχεία για περίπου 149.000 άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για αρκετά χρόνια.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι η αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων ετών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ