Συμμορία έκανε ληστείες κατόπιν… ραντεβού

Συμμορία έκανε ληστείες κατόπιν ραντεβού

Ληστείες, κατόπιν… ραντεβού. Αυτόν  τον ευφάνταστο τρόπο είχαν ανακαλύψει τα αδίστακτα μέλη επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να «γδύνουν» ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα σε τι περιπέτειες θα έμπλεκαν.

Τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας τους έκλειναν ραντεβού και, αφού τους ξυλοκοπούσαν αλύπητα, έπειτα άρπαζαν όλα τα χρήματά τους. Δεκάδες άτομα που τους εμπιστεύτηκαν, το πλήρωσαν ακριβά και ήταν τυχεροί που στο τέλος γλίτωσαν τη ζωή τους.

Όχι μόνο έχασαν λεφτά και πολύτιμα αντικείμενα, αλλά κατέληξαν ακόμη και στο νοσοκομείο να παλεύουν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Espresso, η ληστρική συμμορία που είχε γίνει τους τελευταίους έξι μήνες ο φόβος και ο τρόμος αθώων πολιτών είχε διαρκή και δομημένη δράση, εσωτερική διάθρωση με επιμέρους διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi).

Οι κακοποιοί εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους μέσα από αγγελίες πωλήσεων και αναζητήσεων διαφόρων αντικειμένων. Τους έκλειναν ραντεβού, ενώ, παράλληλα, τους υπόσχονταν πως μόνο εκείνοι είχαν πραγματικά τη λύση για ό,τι έψαχναν.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ανυποψίαστοι πολίτες να πείθονται, να τους συναντούν από κοντά και στο τέλος να πέφτουν θύματα ληστείας και άγριου ξυλοδαρμού σε αρκετές περιπτώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δικογραφία παρουσιάζουν τα στοιχεία εκείνα μέσα από τα οποία προκύπτουν οι ρόλοι που είχαν αποδοθεί σε κάθε μέλος ξεχωριστά της εγκληματικής οργάνωσης που με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος διέπραττε ληστείες και εκβιασμούς. Ο ρόλος του αρχηγού ανήκε στο μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος, το οποίο κάθε φορά οργάνωνε τη σύνθεση της ομάδας, ενώ είχε την ευθύνη να στρατολογεί και νέα μέλη.

Τα δύο πιο δυνατά άτομα, που είχαν οριστεί από τον αρχηγό, είχαν αναλάβει να επιτίθενται κάθε φορά στα θύματά τους, χτυπώντας τα και τραυματίζοντάς τα – ακόμη και σοβαρά, όταν χρειαζόταν.

Άλλος ένας ρόλος που υπήρχε στην εγκληματική οργάνωση ήταν αυτός του διαπραγματευτή, ο οποίος αναλάμβανε τις επαφές με τα υποψήφια θύματα, ενώ σκοπός του ήταν να αποκομίζει διάφορα χρηματικά ποσά. Σημαντικός ήταν και ο ρόλος μίας νεαρής γυναίκας, η αποστολή της οποίας ήταν να κατοπτεύει το χώρο της ληστείας, αλλά και να δημιουργεί αρχικά στα θύματα ένα αίσθημα φερεγγυότητας και εμπιστοσύνης.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Espresso

 

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποιήσεις από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Έχουν φωτογραφία της Ρούπα από τον ηλεκτρικό

Νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ