Σπείρα διαρρηκτών: Οι πληροφορίες από οικιακές βοηθούς και η… προσευχή του αρχηγού

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την συμμορία των Γεωργιανών διαρρηκτών, που “χτυπούσαν” σπίτια και αποθήκες στην Αττική, τη Χαλκίδα και το Λουτράκι. Αρχηγός της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 42χρονος που είχε τον τίτλο “VOR” και βρισκόταν ψηλά στην ιεραρχία της γεωργιανής μαφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα μέλη της συμμορίας έπαιρναν πληροφορίες για τα σπίτια που επέλεγαν ακόμη και από ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς.

Επέλεγαν, ωστόσο, να εισβάλουν σε αυτά τα σπίτια όταν πια οι γυναίκες είχαν σταματήσει να εργάζονται, ώστε να μην τις στοχοποιούν. Σε μία περίπτωση μάλιστα η οικιακή βοηθός τους είχε δώσει και τον κωδικό ώστε να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό.

σπείρα διαρρηκτών 4

Σπείρα διαρρηκτών: Οι κωδικές ονομασίες και η προσευχή του αρχηγού

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι κακοποιοί μιλούσαν μεταξύ τους με κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας κωδικές λέξεις και εκφράσεις, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί. Ονόμαζαν τους αστυνομικούς ως “σκυλιά” και μιλούσαν για “τσουρέκι” όταν κάποιο σπίτι είχε μέσα αντικείμενα αξίας.

Αυτό που, επίσης, προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο αρχηγός της σπείρας είχε ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία και προσευχόταν συχνά. Μάλιστα, οι κακοποιοί τον περίμεναν ακόμη και να τελειώσει την προσευχή του…

“Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έδειχναν με κάθε τρόπο τον σεβασμό τους στον αρχηγό. Έκαναν ό,τι ήθελε και όποτε ήθελε εκείνος. Ακολουθούσαν πιστά τις εντολές τους και τον περίμεναν ακόμα και να τελειώσει την προσευχή του”, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στον ΑΝΤ1.

Οι έξι συλληφθέντες Γεωργιανοί αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη, κατηγορούμενοι για 42 κλοπές σε σπίτια και αποθήκες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ