Συλλαλητήριο αγροτών: Καρέ καρέ η «κάθοδος» των τρακτέρ στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Με κάθε μέσο κατέφθασαν οι αγρότες από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο στον πρώτο σταθμό συνάντησης τα Μέγαρα, ενώ τα ξημερώματα, 200 παραγωγοί από την Κρήτη «έδεσαν» στο λιμάνι του Πειραιά.

Αγρότες από τον Λαγκαδά και την Χαλκιδική ταξίδεψαν όλη τη νύχτα με δύο πούλμαν. «Τα προβλήματα μας ενώνουν, με βαριά καρδιά πάμε γιατί σβήνουμε», θα πει αγρότης .

Το πρώτο ραντεβού για όσους ταξίδεψαν με πλοία ή πούλμαν  είναι το ΟΑΚΑ. Το μεσημέρι  συγκεντρώνονται εκεί και επιβιβάζονται στο μετρό με κατεύθυνση την Ομόνοια, με  γκλίτσες και κατσούνες, αποφασισμένοι να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τα αιτήματα τους.

Η «κάθοδος» των τρακτέρ

Το πρώτο μεγάλο κομβόι από το Κάστρο Βοιωτίας και τον Αλμυρό Βόλου φθάνει στην Λ. Αμαλίας. Οι αγρότες της Θεσσαλίας έκαναν στάση το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας, προκειμένου να διανυκτερεύσουν , ενώ τη συζήτηση τους μονοπωλούσε το υψηλό κόστος παραγωγής.
Συνοδεία περιπολικού 72 τρακτέρ φθάνουν στη Βουλή.
Δημιουργείται ολιγόλεπτη ένταση όταν περιπολικό της Αστυνομίας, εμποδίζει τα τρακτέρ να μεταβούν στο Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη». Οι αγρότες σηκώνουν το όχημα της Αστυνομίας και ανοίγουν τον δρόμο. Τα πρώτα μηχανήματα ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από τη βουλή.
Σταδιακά η Λ. Αμαλίας γεμίζει με τρακτέρ και πλήθος κόσμου. Όλα είναι έτοιμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών. Ξεχωρίζει το τρακτέρ με δεμένο πάνω του ένα φέρετρο με δύο στεφάνια, ένα για τους αγρότες και ένα για τους κτηνοτρόφους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ