Συλλαλητήρια στην Κρήτη για την Πρωτομαγιά

Συλλαλητήρια στην Κρήτη για την Πρωτομαγιά

Στο Ηράκλειο το Εργατικό κέντρο και άλλοι φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αρνούνται τη μεταφορά της την Τρίτη του Πάσχα διοργανώνουν συλλαλητήρια.

Απεργιακή συγκέντρωση από το ΕΚΗ πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας και από το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος η ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, η στήριξη των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος, αλλά και η άμεση υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, στις 09.30 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η. Ακολούθησε η απεργιακή συγκέντρωση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη.

Στα Χανιά στην πλατεία 1866 πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Χανίων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα κατα των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης. Προηγήθηκαν συμβολικοί ολιγόλεπτοι αποκλεισμοί των εισόδων διαφόρων εμπορικών “αλυσσίδων”.

Στο μεταξύ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή και άλλων φορέων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο ακόμη πορείες. Των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ προς τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Μανουσογιαννάκηδων – Κυδωνίας – Πλατεία 1866 – Χάληδων – Ενετικό λιμάνι Χανίων και των διαδηλωτών του άλλου συλλαλητηρίου προς την Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Κυδωνίας – πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Πηγή: Flashnews, Cretalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ