Σύγκρουση στην Χίο: Η στιγμή που Έλληνας διασώστης κατεβαίνει από ελικόπτερο στο πλοίο με τους Τούρκους ναυτικούς

Βίντεο από τη στιγμή που Έλληνας διασώστης κατεβαίνει από ελικόπτερο SUPER PUMA στο φορτηγό πλοίο «ΑΝΤ» με σημαία Βανουάτου, το οποίο συγκρούστηκε με το πλοίο «Potentia» σημαίας Σιγκαπούρης ανοιχτά της Χίου, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου

Ο Έλληνας διασώστης βρέθηκε στο πλοίο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Στην συνέχεια έθεσε με σαφήνεια προς τον πλοίαρχο ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές. Το ίδιο είχε επισημάνει στον πλοίαρχο του «ΑΝΤ» και ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πλοίαρχος του πλοίου «ΑΝΤ», στο οποίο επιβαίνουν και 10 Τούρκοι ναυτικοί μεταξύ των μελών του πληρώματος, αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια και ο Έλληνας διασώστης αποχώρησε.

Δείτε το βίντεο

Το πλοίο «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου έχει ένα ρήγμα στη μέση του κύτους του στη δεξιά πλευρά. Ευτυχώς από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Χίος Σύγκρουση φορτηγών πλοίων Χίος Σύγκρουση φορτηγών πλοίων Χίος Σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ