Συγκλονίζει ο Αλέξανδρος Βέλιος: 100 ημέρες λειτουργικής ζωής…

Γροθιά στο στομάχι είναι όσα εξομολογείται στην εφημερίδα “Espresso” ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βέλιος.Υπήρξε πάντοντε ανατρεπτικός και παραμένει το ίδιο ασυμβίβαστος, ακόμη κι αν πρόκειται για τον ίδιο τον θάνατό του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έμαθε ότι έχει καρκίνο σε καλπάζουσα μορφή.

Ο χρόνος που του απομένει δεν είναι πολύς. Ο ίδιος επέλεξε να γίνει… φως παίρνοντας μια μεγάλη απόφαση να κάνει ευθανασία σε μία κλινική στη Ζυρίχη, δίνοντας στον εαυτό του την ευκαιρία στην αξιοπρέπεια. “Έζησα όσα ήθελα. Τουλάχιστον έζησα όπως ήθελα. Αυτή είναι η ουσία” λέει στην “Εspresso” με αφοπλιστική ειλικρίνεια και δύναμη ψυχής ο Αλέξανδρος Βέλιος.

“Εγώ και ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία” είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από τις εκδόσεις Ροές.

Ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βέλιος δεν διστάζει να περιγράψει στην “Espresso” τι θέλει να κάνει ή τι θα ήθελε τις τελευταίες 100, πάνω κάτω, μέρες που του απομένουν.

«Κόπωση. Δραστηριότητα με το σταγονόμετρο. Αλλά ακόμη γράφω, διαβάζω, λειτουργώ», λέει στην εφημερίδα Espresso και προσθέτει: «Με βάση τις προβλέψεις των γιατρών και την παθολογική κόπωση που έχει αρχίσει να με καταλαμβάνει, οι 100 μέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν αυτή τη στιγμή με όνειρο απατηλό».

«Φοβάμαι ότι οι δικοί μου άνθρωποι πονούν περισσότερο από μένα για το επερχόμενο, τουλάχιστον όμως αισθάνονται υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την ίδια, σχεδόν, ψυχραιμία με μένα», λέει μεταξύ άλλων στην “Espresso”.

Έχει αποδεχθεί τον θάνατο; «Απολύτως. Δεν είχα, άλλωστε και άλλη επιλογή! Οι κλαυθμοί δεν με χαρακτηρίζουν», απαντά.

Πώς ζει την κάθε ημέρα του; «Έζησα σε πυρετώδη δραστηριότητα τις 2-3 εβδομάδες πριν από την παρουσίαση του βιβλίου μου. Τώρα προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στις βασικότερες υποχρεώσεις μου, αλλά σε συντομογραφία. Οι μπαταρίες μου αδειάζουν», τονίζει ο Αλέξανδρος Βέλιος.

Πηγή: Εspresso

 

Δείτε επίσης:

Τον τρόμο σκόρπισε οδηγός στο Ηράκλειο Κρήτης

Το άλλο… μισό του air condition που «έριξε» το διαδίκτυο – ΦΩΤΟ

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ