Συγκλονίζει η ιστορία 90χρονου ναυτικού: Επέζησε από τρία ναυάγια, κάηκε το σπίτι του στο Μάτι και τώρα προσπαθεί να το επισκευάσει -BINTEO

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία κόστισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας και είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του οικισμού Προβάλινθος, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Όπως αναφέρουν στην κάμερα της εκπομπής ” Αλήθειες με τη Ζήνα”, ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωση που τους αναλογεί λόγω γραφειοκρατίας.

Ιδιαιτέρως συγκινητική είναι η ιστορία του 90χρονου συνταξιούχου ναυτικού, κ. Απόστολου Τεκνόπουλου, ο οποίος πηγαίνει κάθε μέρα στην περιοχή και προσπαθεί με προσωπική εργασία να επισκευάσει το καμένο του σπίτι που καταστράφηκε από την πυρκαγιά. Η σύζυγος του τον στηρίζει σε αυτήν του την προσπάθεια, ενώ τα δύο του παιδιά κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος μάλιστα προέβη σε μια κίνηση που πραγματικά συγκινεί, καθώς χάραξε πάνω σε ένα κορμό δέντρου την ημερομηνία της τραγικής εκείνης ημέρας , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ”δεν ξεχνιούνται αυτά”. ” Με οικονομίες και με βοήθεια έγινε αυτή η σκεπή”, αναφέρει συγκινημένος ο κ. Τεκνόπουλος δείχνοντας στην κάμερα το σπίτι του, που κάθε μέρα προσπαθεί να επισκευάσει για να κατοικήσει και πάλι εκεί με την σύζυγό του.

Ο ίδιος μένει ακόμη φιλοξενούμενος σε στρατόπεδο και, όπως είπε, του ανακοίνωσαν ότι σε 2 μήνες θα πρέπει να αποχωρήσει. ” Τα παιδιά μου βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν έχω εδώ κανέναν παρά μόνο αυτό ( το σπίτι του). Έχοντας επιζήσει από τρία ναυάγια κατά τα οποία έσωσε επιβάτες, ο ίδιος επισημαίνει ότι ”’έχω μάθει να ανθίσταμαι λόγω της δουλείας μου. Δούλεψα στα καράβια. Έχω αντιμετωπίσει πυρκαγιές. Πότε κανένας δεν χάθηκε από όσους βρισκόμασταν πάνω σε αυτά. Εγκαταλείψαμε το σκάφος αλλά όχι τις ζωές μας”.

” Πλέον έχω απελπιστεί. Είμαι σε αυτή την ηλικία και αναρωτιέμαι αν θα προλάβω να μείνω ξανά εδώ. Δεν θέλω να επιβαρύνω και τους άλλους και να τους πω ότι δεν μπορώ να φύγω”, προσθέτει. Οι γείτονες του δε σημειώνουν ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είναι η ιστορία του τόπου τους καθώς τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν.

Ο ίδιος μάλιστα περιγράφει εμφανώς συγκινημένος τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να βρει τον αγαπημένο του σκύλο 15 μέρες μετά την πυρκαγιά, ο οποίος ” πήγε κόντρα στη φωτιά, 3 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ