Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ρωσία ντροπή» φωνάζουν πολίτες ουκρανικής καταγωγής που ζουν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για τις ραγδαίες εξελίξεις και την επίθεση που δέχεται η πατρίδα τους.

Με ουκρανικές σημαίες και πλακάτ που γράφουν «Πούτιν δολοφόνος», διαμαρτύρονται και ζητούν να επανέλθει η ειρήνη. Μάλιστα αναμένεται να μεταβούν έξω από το τουρκικό προξενείο για να φωνάξουν συνθήματα.

«Μαζευτήκαμε για να πούμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτά που γίνονται. Γίνεται πόλεμος στην πατρίδα μας», δηλώνει στο ThessToday.gr η κα. Όλγα, Ουκρανή με καταγωγή από το Κίεβο, που ζει στην Ελλάδα και αγωνιά για τους συγγενείς και φίλους της που έμειναν εκεί.

«Βομβαρδίζεται η Ουκρανία σε διαφορετικά σημεία. Έχουμε εκεί συγγενείς και φίλους. Τους υποστηρίζουμε όπως μπορούμε. Μας λένε ότι μέσα στην πόλη του Κιέβου είναι εντάξει αλλά γύρω στα περίχωρα ακούν εκρήξεις. Εμείς είμαστε ειρηνικός λαός και θέλουμε να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο πόλεμος».

Μετά τη συγκέντρωσή τους, οι πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς το προξενείο της Ρωσίας προκειμένου να εκφράσουν και εκεί τις έντονες διαμαρτυρίες τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ