Συγκαλείται Επιτροπή Κτηνιάτρων για το τιγράκι: Γιατί επέλεξαν το όνομα “Χασίγια” – Τι είπε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ στο enikos.gr

Τη σύγκληση μιας Επιτροπής Κτηνιάτρων έχει ζητήσει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται το λευκό τιγράκι που βρέθηκε παρατημένο κάτω από κάδο απορριμμάτων, προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα κινηθούν ιατρικά από εδώ και στο εξής για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το τιγράκι πήρε το όνομα Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Καρέ – καρέ οι εξετάσεις στο λευκό τιγράκι – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Της Εύης Κατσώλη

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων κτηνιάτρων.

Αττικό Πάρκο: Τι έδειξαν οι εξετάσεις στο λευκό τιγράκι – «Ελπίζουμε να επανέλθει» λέει στο enikos.gr o διευθυντής του Αττικού Πάρκου

Ο Διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ μίλησε στο enikos.gr για την εξέλιξη της υγείας της “Χασίγια”: «Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, δέχεται τροφή και έχει πάρει βάρος έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που το βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Συνεχίζει βέβαια να έχει πρόβλημα στα πίσω άκρα. Περιμένουμε και τις διαγνώσεις από τις εξετάσεις που έχουμε στείλει σε Ελλάδα και εξωτερικό, -σε ένα κέντρο της Ευρώπης και σε ένα των ΗΠΑ -για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Στόχος μας είναι να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή».

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι πλέον το σενάριο ευθανασίας, απάντησε ότι κάτι τέτοιο φαίνεται να απομακρύνεται, αλλά την απόφαση αυτή την παίρνουν οι αρμόδιες Αρχές.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Αντίθετες οι φιλοζωικές στην ευθανασία για το τιγράκι χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα

Ο κ. Λεσουέρ τόνισε ακόμη ότι δέχτηκε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα, που υποτίθεται ότι οι συνομιλητές του θα έδιναν επιπλέον πληροφορίες για το τιγράκι, όμως, αποδείχτηκαν «τηλεφωνήματα δίχως νόημα», όπως είπε.

«Όσον αφορά στο πρώτο τηλεφώνημα, επικοινώνησε μαζί μου μια κυρία που μου είπε «ψάξτε σε συγκεκριμένη περιοχή, από εκεί προέρχεται το τιγράκι», αλλά όταν της ζήτησα περισσότερα στοιχεία, δεν απάντησε. Αναφορικά με το δεύτερο τηλεφώνημα, με πήρε ένας κύριος ο οποίος επίσης δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει» υποστήριξε ο κ. Λεσουέρ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «στα χέρια των Αρχών βρίσκεται το βίντεο με το αυτοκίνητο που σταμάτησε στις 11:30 το βράδυ κοντά στους κάδους των απορριμμάτων. Αν ακολουθηθεί η πορεία του αυτοκινήτου μέσω των καμερών που υπάρχουν στον δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα βρουν το αυτοκίνητο και την πινακίδα του και μπορεί να διαπιστωθεί πού ανήκει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ