Στον εισαγγελέα οι 5 συνοριοφύλακες του Έβρου: Τα κόλπα με τις θερμικές κάμερες και οι διάλογοι με Τούρκους δουλέμπορους

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα οι 5 συνοριοφύλακες, που συνελήφθησαν την Δευτέρα σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στον Έβρο.

Έβρος: Συνελήφθησαν οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Ο τρόπος δράσης

Οι 5 συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την είσοδο στην χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία και συμμετείχαν σε κύκλωμα Τούρκων δουλεμπόρων. Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι οι 5 συνοριοφύλακες διευκόλυναν σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος παράτυπων μεταναστών.

Οι συνοριοφύλακες φέρονται να κανόνιζαν να κάνουν οι ίδιοι περιπολίες στα σημεία που θα χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι δουλέμποροι. «Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 54χρονος.

Τι τους «πρόδωσε»

Η προκλητική επίδειξη πλούτου φαίνεται ότι ήταν αυτοί που «πρόδωσε» την συμμετοχή των 5 στο κύκλωμα των δουλεμπόρων.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που κατέγραψαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψαν συνομιλίες με τους Τούρκους δουλέμπορους.

Από τις συνομιλίες προκύπτουν οι παράνομες δραστηριότητες και ο συντονισμός με τα κυκλώματα προκειμένου να περάσουν τα σύνορα οι παράτυποι μετανάστες.

Σε μία από τις συνομιλίες ακούγεται το εξής για την «αμοιβή»:

Τούρκος: Τα παπούτσια τα άφησα στο … Πήγαινε να τα πάρεις.

54χρονος αρχιφύλακας: Εντάξει, θα πάω να τα πάρω.

Σε άλλη συνομιλία ένας από τους συλληφθέντες ανέφερε: «Τα χρήματα αυτά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στο πόθεν έσχες».

Ζητούσαν να γυρίσουν τις θερμικές κάμερες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 5 συλληφθέντες καταγγέλθηκαν από συναδέλφους τους καθώς η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να προκαλεί ερωτήματα. Πιο αναλυτικά φέρονται να ζητούσαν από τους συναδέλφους τους να στρέψουν τις θερμικές κάμερες σε άλλα σημεία από αυτά που βρίσκονταν εκείνοι. Το επιχείρημα τους ήταν ότι από αυτά τα σημεία ήταν πιθανόν να περάσουν παράτυποι μετανάστες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, σε τυχαίο έλεγχο στην Καβάλα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν δύο διακινητές από τη Συρία, οι οποίοι προκλητικά τους είπαν: «Γιατί μας συλλαμβάνετε αφού έχουμε πληρώσει αστυνομικούς;» και υπέδειξαν ένα συγκεκριμένο άτομο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ