Στο “κόκκινο” η αγωνία για την απαγωγή του επιχειρηματία – Το “προφίλ” των δραστών και η “σιωπή” τους

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η υπόθεση της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία από το Πικέρμι, τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η υπόθεση θα έληγε σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν περάσει 10 και πλέον ημέρες και δεν υπάρχει σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση και κυρίως δεν υπάρχει το θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή αφενός η απελευθέρωση του 40χρονου επιχειρηματία και αφετέρου η σύλληψη των απαγωγέων.

Οι ειδικοί ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες σχεδίαζαν καιρό την απαγωγή, την οποία και εκτέλεσαν κατά “γράμμα”. Το γεγονός, δε, ότι χρησιμοποιούν πλατφόρμες και μηνύματα που δεν ανιχνεύονται για τις διαπραγματεύσεις, καταδεικνύει ότι είναι καλά “διαβασμένοι”, ώστε να μην αφήσουν ηλεκτρονικά ίχνη και να περιορίσουν στο ελάχιστο τυχόν λάθη, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το mega, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση φαίνεται πως έχουν σκιαγραφήσει το “προφίλ” των απαγωγέων. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μεν για “σκληρούς” δράστες, οι οποίοι όμως δεν δείχνουν να είναι αδίστακτοι κακοποιοί. Ερώτημα αποτελεί το εάν τελικά θα αντέξουν την πίεση των διαπραγματεύσεων.

Γιατί έγινε στόχος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας

Πέντε απαγωγείς, τρία αυτοκίνητα, κανένα στοιχείο που να τους “φωτογραφίζει”. Ο βασικός προβληματισμός των αστυνομικών, από την πρώτη στιγμή της απαγωγής, ήταν γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος έδειχνε ένας άνθρωπος που δεν φοβόταν. Ούτε έπαιρνε μέτρα ασφαλείας ούτε ήταν γόνος κάποιας πλούσιας οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το “μυστήριο” έχει λυθεί πλέον από τους αστυνομικούς, που φαίνεται να έχουν διαμορφώσει πλέον μία εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, φαίνεται να έχουν συνεισφέρει οι καταθέσεις ατόμων από το στενό επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον του 40χρονου, μέσω των οποίων “σκιαγραφήθηκαν” οι επαφές και οι δραστηριότητες του επιχειρηματία. Ο ίδιος, πάντως, ήταν λάτρης των social media, όπου δημοσίευε καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο, δείχνοντας να απολαμβάνει μία πολυτελή ζωή.

Οι απαγωγείς δείχνουν έως τώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και το σενάριο να έκαναν λάθος εκτίμηση, ως προς το πρόσωπο που επέλεξαν να απαγάγουν, φαντάζει ως μάλλον απίθανο. Από τις Αρχές εξετάζεται, επιπλέον, το ενδεχόμενο ο 40χρονος επιχειρηματίας να βρέθηκε στο στόχαστρο των απαγωγέων, εξαιτίας πιθανής δοσοληψίας που έμεινε στη μέση ή χρέους προς τρίτους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε.

Η “σιωπή” των δραστών εκλαμβάνεται από τις Αρχές ως μία ένδειξη ότι κάτι τους αιφνιδίασε και τους έβγαλε εκτός σχεδίου. Πιθανόν αυτό συνέβη λόγω της εμπλοκής της αστυνομίας και της δημοσιοποίησης της υπόθεσης.

– σαν κάτι να τους αιφνιδίασε κ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ