Ξεκίνησε η δίκη για την Folli Follie – Οι κατηγορούμενοι, η κατάμεστη αίθουσα και η στιγμή της έντασης

Εν μέσω μιας κατάμεστης αίθουσας από δικηγόρους, κατηγορουμένους και μάρτυρες ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τους παραποιημένους  ισολογισμούς της  Folli Follie.
Της Άννας Κανδύλη
Λόγω του συνωστισμού, σε μία περίοδο μάλιστα που τα κρούσματα  του κορονοϊού σημειώνουν αύξηση στη χώρα,  οι δικηγόροι της υπεράσπισης ζήτησαν μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο.
Το  αίτημα ικανοποιήθηκε από την έδρα  κι έτσι η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη  αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου. Παρόντες σήμερα στο  δικαστήριο ήταν οι δυο προφυλακισμένοι βασικοί κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και ακόμη έξι κατηγορούμενοι. Οι εμπλεκόμενοι που καταζητούνται  εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Folli Follie

Το αίτημα από Κινέζο κατηγορούμενο

Όπως προέκυψε ωστόσο με  την έναρξη της διαδικασίας, από τους 13 συνολικά κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η Εισαγγελία Εφετών παρέπεμψε τελικώς στο ακροατήριο τους 10. Κι αυτό γιατί, από τους υπόλοιπους τρεις (όλοι κινεζικής  καταγωγής), ο ένας πέθανε και οι δύο  ήταν αγνώστου διαμονής οπότε  δεν κατέστη δυνατόν να τους επιδοθεί η κλήση.
Ο δικηγόρος του ενός πάντως  εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας πως ο εντολέας του θέλει να δικαστεί μαζί με τους υπολοίπους, ζητώντας επίσης μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος  στην αγγλική ή στην κινεζική γλώσσα, ώστε να γνωρίζει γιατί κατηγορείται. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα με το  δικαστήριο να επιφυλάσσεται για την απόφασή του.
Folli Follie

Παραστάσεις πολιτικής αγωγής

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση  δηλώθηκαν και οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες καθώς και μεμονωμένους επενδυτές. Όλοι ζητούν αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις των κατηγορουμένων, η οποία, βάση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ξεπερνά τα 410 εκατ. ευρώ.

Folli Follie

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν  ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο της έδρας οι  συνεδριάσεις για τον μήνα Φεβρουάριο. Οι δικηγόροι  της υπεράσπισης  ζήτησαν  να μειωθούν ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και στις άλλες τους υποχρεώσεις.

Έκαναν δε λόγο  για πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα, προκειμένου, όπως σημείωσαν, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη έως τις 8 Μαρτίου που λήγει  το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Folli Follie

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ