Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του ψευτογιατρού – Το έγγραφο από τον “Ευαγγελισμό” και η πρόταση του εισαγγελέα

Στις 25 Νοεμβρίου 2021 θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού» προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότησή του προς τους συνηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη διαδικασία καθώς ο ίδιος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κορονοϊό. Λίγο πριν τη διακοπή προσκομίστηκε στο Μικτό Ορκωτό το έγγραφο του νοσοκομείου, με το οποίο πιστοποιείται ότι ο 48χρονος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Της Άννας Κανδύλη 

Ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να τον πείσουν να τους δώσει εξουσιοδότηση. «Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον  εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων.  Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.
Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η  διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη,  προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο  κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς,  επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του κατηγορούμενου επισημαίνοντας ότι μπορεί να αρχίσει η δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάση των όσων προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.