Αλέξανδρος Παπανδρέου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον πατέρα του που πέθανε από κορονοϊό

Συγκλόνισε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα του και της θείας του από κορονοϊό μέσα σε λίγες ημέρες. Μιλώντας στο “Love it” ο γνωστός σεφ εξομολογήθηκε ότι παρ’ όλο που κάνει 21 χρόνια τηλεόραση και δεν δίνει συνεντεύξεις, θέλησε να μιλήσει τώρα για να στείλει ένα μήνυμα. “Μέσα σε μία εβδομάδα έχασα τη θεία μου και τον μπαμπά μου και όλο αυτό έγινε επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Όχι επειδή δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για κάποιον λόγο δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, είτε γιατί φοβούνται τη βελόνα, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία ή να το φοβούνται… Από μία ηλικία και μετά, οι μεγάλοι άνθρωποι ξεμωραίνονται, γίνονται μωρά. Πρέπει να τους πάρεις από το χέρι και να τους κάνεις το εμβόλιο. Αν λυπάμαι για κάτι είναι επειδή έπρεπε να πάω να πάρω τον μπαμπά μου και τη θεία μου και να τους εμβολιάσω…

Σκέψου ότι ήταν και οι δύο γιατροί, αυτό είναι ακόμη χειρότερο για εμένα. Δύο γιατροί επιστήμονες, πολύ καλοί στη δουλειά τους που αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο… Εκεί πρέπει να το κάνεις, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με το έτσι θέλω. Ίσως ακούγεται πολύ επιθετικό ή εγωιστικό, αλλά αν θες να ξαναδείς τον πατέρα σου, να μαγειρέψεις παρέα μαζί του, να πας να μαζέψεις ελιές από το κτήμα που φέτος δεν το έκανες, πρέπει να το κάνεις…” είπε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο γνωστός σεφ: “Κάθε μέρα υπάρχουν 80-100 άνθρωποι σαν και εμένα που χάνουν τους δικούς τους, επειδή οι πιο πολλοί είναι μεγάλοι σε ηλικία που είναι ανεμβολίαστοι. Θέλω να πω στην κάμερα, πηγαίνετε τους μεγάλους να εμβολιαστούν, αλλά και τους μικρότερους…  Και τα παιδιά μου τα εμβολίασα και είμαι ένας άνθρωπος που φοβάται τη βελόνα και μόλις βγει η τρίτη δόση θα πάω να την κάνω.

Υπήρξαν κάποιοι που μου έγραψαν και πολύ κακά πράγματα, του τύπου ότι είμαι κομματόσκυλο επειδή έλεγα στον κόσμο να εμβολιαστεί… Αν θέλετε εγώ προσπαθώ να πω αν θέλετε απλά εμβολιαστείτε… Εγώ τον μπαμπά μου δεν τον ξαναείδα, δεν μπόρεσα να του πιάσω το χέρι, δεν μπόρεσα να τον αγκαλιάσω, το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν, δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο ήμουν, να του πω “μπαμπά, σ’ αγαπώ πολύ” από το τηλέφωνο” έσπασε η φωνή του και λύγισε στον τηλεοπτικό αέρα.

 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “σου δίνουν μία ώρα, 6-7 το απόγευμα στο νοσοκομείο για να μιλήσεις στον δικό σου. Εγώ στο δημόσιο νοσοκομείο του Βόλου δεν κατάφερα να πιάσει ποτέ γραμμή οπότε μπορεί να μην ξαναμιλήσεις ποτέ στον δικό σου” τόνισε. “Έπιασα μία φορά στις 20.30 και ο γιατρός μου είπε “δυστυχώς δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω γιατί είμαι μόνος μου σε μια πτέρυγα με 100 άτομα” Τι να κάνει κι αυτός ο άνθρωπος!”.

“Αν πάτε και δείτε στο νεκροταφείο του Βόλου έχουν γίνει επίπεδα πλέον που είναι όλο Covid. Βλέπεις  ένας δίπλα στον άλλον, λες και είναι από πόλεμο. Τι περιμένετε να πάτε να εμβολιαστείτε; Δεν καταλαβαίνω… Η Ελλάδα είναι Νο1! Τι περιμένετε και δεν βάζετε τη μάσκα σας διπλή; Πέρυσι μπορεί να ήμασταν ανεμβολίαστοι και ήμασταν οι μόνοι που στην κουζίνα φορούσαμε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλετε να το κάνετε. Δικαίωμά σας αλλά να ξέρετε τι έχετε να περάσετε.

Είναι πολύ απλό. Να μην μπορείς να δεις τον δικό σου. σας περιμένει. Να του πιάσεις το χέρι να του πεις “μπαμπά, σ’ αγαπώ”. βάζαμε  Λες και είμαστε στον πόλεμο. Η θεία μου έχασε δύο αδέλφια μέσα σε επτά ημέρες από Covid… Τρία αδέλφια, μεγάλα σε ηλικία ,έφυγαν πλήρεις ημερών, μου δίνει μια ανακούφιση αλλά… είναι το γαμ@τ@. Ο εμβολιασμός και η διπλή μάσκα είναι μονόδρομος” υπογράμμισε.

“Ο μπαμπάς μου του έπεφτε το οξυγόνο και κάλεσε το ΕΚΑΒ και ο ίδιος υπέγραψε ότι δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Ίσως επειδή ήταν γιατρός, δεν ξέρω τι ήθελε, ίσως επειδή ήταν γιατρός καταλάβαινε ότι αν πήγαινε εκεί, να ήταν το τέλος…  Μετά έχασε τον ένα πνεύμονα και το οξυγόνο έπεφτε. Μάλλον και ο ίδιος επειδή ήταν γιατρός και καταλάβαινε τι γίνεται ψιλοέβγαζε τη μάσκα του, σαν να είχε αποφασίσει το τέλος του, ότι δεν θέλω να βασανίζω παραπάνω τα παιδιά μου ούτε τον εαυτό μου…”, τόνισε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.