Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί

Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών καθώς όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προτίθεται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του πολυνομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση την Κυριακή.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κάνει λόγο για παραβίαση των αρχών της ισότητας αλλά και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη λειτουργία των φαρμακειών.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανέφερε,

«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών. Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υποδείξουν στον κ. Γεωργιάδη το καταστροφικό λάθος που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα.

Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δις. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ