Στη φάκα δουλέμποροι στο Ρέθυμνο

Στη φάκα δουλέμποροι στο Ρέθυμνο

Εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε – τα τελευταία δύο χρόνια – παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της Κρήτης, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Για την υπόθεση των 11 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές σε παραλία στα νότια του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Ρεθύμνου, τρεις διακινητές.

Ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 45χρονος Έλληνας. Όλοι τους διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό της χώρας στους έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Αναζητούνται, επίσης, τέσσερις ακόμη διακινητές, ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοοι Συρίας, και δύο ακόμα άτομα, αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δομή και δράση, για την προώθηση μη νομίμων μεταναστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Η έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου έδειξε, πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας την περασμένη Τετάρτη επιβίβασαν σε αλιευτικό σκάφος άγνωστο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών, μεταξύ αυτών και τους 11 συλληφθέντες, από λιμάνι της Αιγύπτου, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, όπου τους περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ ως αντίτιμο. Για την «απόβαση» των αλλοδαπών σε παραλία του Ρεθύμνου, οι διακινητές χρησιμοποίησαν δύο φουσκωτά σκάφη για την παραλαβή των παράνομων μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος, για τα οποία έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης και τέλεσης παράνομης δραστηριότητας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία ενός εκ των διακινητών, που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για αρχηγικό μέλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας.

Από τους 11 αλλοδαπούς, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, οι δέκα είναι Αιγύπτιοι και ο ένας Παλαιστίνιος, όπως έχουν δηλώσει, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την απέλασή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ