ΣτΕ: Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι

Σε προαγωγές τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και μίας αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε σήμερα ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Συγκεκριμένα, σε αντιπρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας προήχθησαν οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Παναγιώτης Ευστρατίου και Ευαγγελία Νίκα.

Η Αικατερίνη Χριστοφορίδου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1982 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2022. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Αύγουστο του 2001.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2022. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Ιούλιο του 2004. Από τον περασμένο Ιούλιο, ο Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών με τριετή θητεία.

Η Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2024. Στον βαθμό του Συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προήχθη στον βαθμό του αντιπροέδρου η σύμβουλός του Ασημίνα Σαντοριναίου. Η Ασημίνα Σαντοριναίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1990 και θα αποχωρήσει το 2030.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ