Το τελευταίο «χειροκρότημα» στον Σταμάτη Κόκοτα – Ο συγκλονιστικός επικήδειος του γιου του

Το τελευταίο «αντίο» στο Κοιμητήριο Ζωγράφου είπαν σήμερα συγγενείς,  φίλοι και θαυμαστές στον Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 85 ετών.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας και κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Η κηδεία του αποφασίστηκε να τελεστεί με δημοτική δαπάνη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, καθώς ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παλαιός κάτοικος αλλά και παλαιός δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά -τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη– και με τη δεύτερη σύζυγό του τη Μαριάννα.

Στεφάνια από το πρωί κατέκλυσαν τον ναό, ενώ φίλοι του εκλιπόντος από τον καλλιτεχνικό χώρο, έσπευσαν από νωρίς στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος και η Ελένη Ροδά.

Ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολλή αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά του. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας.

Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου. Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε τον θάνατο.

Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

 

Κηδεία Σταμάτη ΚόκοταΚηδεία Σταμάτη Κόκοτα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ