Σταμάτης Κόκοτας: Οι άγνωστες ιστορίες που είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Σταμάτης Κόκοτας που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου, είχε παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 2000. Η εκπομπή προβλήθηκε στο MEGA στις 13 Μαρτίου του 2000 και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε μιλήσει για τον γιο του Δημήτρη, λέγοντας ότι είναι πολύ καλό και εργατικό παιδί και περιγράφοντας τη συγκίνηση που ένιωθε όταν ερμήνευε τα τραγούδια του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε αποκαλύψει άγνωστες ιστορίες, είχε μιλήσει για την περιπέτεια υγείας που είχε εκείνη την εποχή και είχε εξηγήσει πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Στην εκπομπή είχαν μιλήσει ο Δημήτρη Κόκοτας, ο Γιώργος Κατσαρός, η Μαίρη Λίντα, η Πόλυ Πάνου και ο Γιάννης Καλαντζής.

Με τα καλύτερα λόγια είχε αναφερθεί στον Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο ήταν φίλοι.  «Ήταν σωστός βαρκάρης, ένας καθώς πρέπει κύριος , ένας απλός άνθρωπος που δεν κάθισε ποτέ να διανοηθεί ποιος είναι. Δεν είπε ποτέ ότι “εγώ είμαι κάποιος”. Λεβέντης» είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας, σημειώνοντας πως πήγαινε κάθε βράδυ στο μαγαζί που εμφανιζόταν. Ο ίδιος εξάλλου είχε τραγουδήσει στα κότερα της οικογένειας, αλλά και στον Σκορπιό, όπου, όπως είπε, τα γλέντια ήταν ανθρώπινα, με καλό φαγητό και καλή παρέα. Μάλιστα, κάποιοι από τους δίσκους του είχαν πωληθεί σε δημοπρασία μαζί με άλλα υπάρχοντα της Μαρίας Κάλλας. «Με αγαπούσε πολύ η Κάλλας. Τον είχα ζήσει από πολύ κοντά αυτόν τον έρωτα. Της άρεσαν οι μελωδίες μου. Ήταν μεγάλος έρωτας», είχε πει και είχε παραδεχθεί ότι αυτός ο έρωτας χτίστηκε πάνω στα δικά του τραγούδια. «Ο Ωνάσης δεν έκανε χωρίς εμένα» είχε τονίσει, υπογραμμίζοντας ότι είχε αρχές και ήταν καλός οικογενειάρχης.

Επίσης, είχε αναφερθεί στην αγάπη του για τα αυτοκίνητα, καθώς είχε μεγάλη συλλογή.  «Το αυτοκίνητο είναι επιστήμη», είχε πει.

Όσον αφορά στις χαρακτηριστικές φαβορίτες του, είχε δηλώσει ότι του αρέσουν, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να τις ξυρίσει ποτέ.  «Ο καλλιτέχνης αγαπιέται με το παρουσιαστικό που δείχνει στον κόσμο. Τώρα αν έχει μείνει κάτι σε αυτόν που έμεινε, το συνήθισε ο κόσμος και το θέλει. Έτσι έμεινε η φαβορίτα σε μένα» είχε επισημάνει. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι στο παρελθόν, τα Σαββατόβραδα περίμεναν στην ουρά 200-300 γυναίκες για να φιλήσουν τις φαβορίτες.

Για το θρυλικό τραγούδι “Γιέ μου” είχε πει πως πρόκειται για «Ευαγγέλιο», περιγράφοντας μάλιστα κάποιες ακραίες αντιδράσεις όταν τον άκουγαν να το ερμηνεύει. Όπως είχε αναφέρει, έβλεπε ανθρώπους να μαχαιρώνονται, να τρυπιούνται με τα πιρούνια στα χέρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ