Σταμάτης Κόκοτας: Η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση και η θρυλική Lamborghini που του έκανε δώρο

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής με τις αξεπέραστες επιτυχίες που μεσουράνησε τις δεκαετίες ’60 – ’70 είχε φανατικούς θαυμαστές. Μεταξύ αυτών και πλουσιότερος Έλληνας της εποχής, Αριστοτέλης Ωνάσης.

Ανάμεσα στους δύο άνδρες είχε αναπτυχθεί μία στενή φιλία ενώ μία από τις ιστορίες που μέχρι σήμερα μοιάζουν απίστευτες, ήταν όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε δώρο στον Σταμάτη Κόκοτα, μία μοναδική Lamborghini Miura που έφερε τα διακριτικά P400 S. Για όσους γνωρίζουν από αυτοκίνητα, επρόκειτο για ένα θρυλικό και σπάνιο supercar.

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τη θρυλική Lamborghini

H καφέ Lamborghini, μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση στον οποίο ανήκε τυπικά, παρέμεινε για περίπου 40 χρόνια σταθμευμένη στο υπόγειο γκαράζ του Hilton.

Ο Σταμάτης Κόκοτας μαζί με τον γιο του Δημήτρη στο γκαράζ του Hilton πριν από τη δημοπρασία της θρυλικής Lamborghini

Τον Δεκέμβριο του 2012 η Lamborghini Miura του 1969 άλλαξε χέρια έναντι του ποσού των 320.000 ευρώ στη δημοπρασία του οίκου COYS. Το ποσό θα μπορούσε να θεωρηθεί χαμηλό δεδομένης της σπανιότητας του αυτοκινήτου αλλά και της λαμπρής ιστορίας του. Ο νέος της ιδιοκτήτης διατηρεί μέχρι σήμερα την ανωνυμία του.

Άλλωστε ήταν γνωστή η μεγάλη αγάπη του Σταμάτη Κόκοτα για τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο τραγουδιστής έτρεχε σε αγώνες ενώ είχε και συλλογή από γρήγορα αυτοκίνητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ