Σπείρα ανηλίκων από 8-15 ετών ρήμαξε την Ξάνθη

Σπείρα ανηλίκων από 8-15 ετών ρήμαξε την Ξάνθη

Πέντε ανήλικοι κρύβονται πίσω από συνολικά 12 κλοπές και διαρρήξεις, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ξάνθης.

Πρόκειται για πέντε άτομα, 15, 12, 11, 10, και 8 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, όταν συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν από υπόγειο πολυκατοικίας στην Ξάνθη ένα ποδήλατο το πρωί της Δευτέρας. Οι ανήλικοι έκλεβαν ποδήλατα, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά και χρήματα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι πέντε ανήλικοι, κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10-11-2014, διέρρηξαν εννέα καταστήματα – επιχειρήσεις στην Ξάνθη και προχώρησαν σε τρεις κλοπές από υπόγεια και αποθήκη πολυκατοικιών.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων – κλοπών, αφαίρεσαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 722 ευρώ

2 ποδήλατα

3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

4 ηλεκτρικές συσκευές

2 κινητά τηλέφωνα

1 φακό

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και, συγκεκριμένα, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ο φακός, μία ηλεκτρική συσκευή, μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρική συσκευή, ένα ρολόι, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένας φακός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, καθώς, επίσης και τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το τμήμα ασφάλειας Ξάνθης.

Πηγή: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ