Σοβαρή καταγγελία πρώην αστυνομικού: ΠΑΕ παρέχουν νομική βοήθεια σε χούλιγκαν που συλλαμβάνονται

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Μωυσίδης  για την οπαδική βία και το παρασκήνιο πίσω από αυτή.

Ο κ. Βασίλης Μωυσίδης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ότι «σε περιπτώσεις που είχαμε συλλήψεις ή προσαγωγές στο Αστυνομικό Μέγαρο, υπήρχαν παρεμβάσεις από διάφορες ΠΑΕ και πολλές εξ αυτών παρείχαν νομική βοήθεια στους χούλιγκαν που συλλαμβάνονταν».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, «ΠΑΕ έστελναν τους δικηγόρους τους για να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου οι συλληφθέντες να πέσουν στα… μαλακά. Αυτό φυσικά δεν γινόταν, δεν υπέκυψα ποτέ σε αυτές τις πιέσεις».

Όπως είπε ο ίδιος, «το πρόβλημα με τους Συνδέσμους είναι πως θα πρέπει να κλείσουν άμεσα γιατί δεν παράγουν και δεν προάγουν πολιτισμό, αθλητική παιδεία και κουλτούρα. Αυτό πρέπει να γίνει αν η Πολιτεία θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος».

Ο κ. Μωυσίδης τόνισε ότι κατά την θητεία του, «δεν είχε φτάσει ποτέ στη διαπραγμάτευση. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Στη συνέχεια οι νομικοί σύμβουλοι των ΠΑΕ υποστήριζαν τους πελάτες τους στα δικαστήρια. Δεν μπήκα σε καμία διαπραγμάτευση μαζί τους».

Σχετικά με το εάν υπήρχε κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο κ. Μωυσίδης απάντησε ότι «κάναμε συνεχείς ελέγχους στα στέκια των οπαδών, στους Συνδέσμους. Βρίσκαμε ρόπαλα, ξίφη, πολλές φορές ναρκωτικά. Σε όλες τις ομάδες που κάναμε ελέγχους, πάντα βρίσκαμε όπλα. Σχηματίζαμε δικογραφία κατά του υπευθύνου του Συνδέσμου και από εκεί πήγαινε στον εισαγγελέα».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «κάποιοι συνάδελφοι που εργάζονται σε ΠΑΕ, εφόσον αυτό γίνεται νόμιμα – αποποιούνται περίπου το 70% της σύνταξης- προσφέρουν υπηρεσίες, κατευνάζουν τα πνεύματα και την ένταση μεταξύ των θερμοκέφαλων. Δεν υπάρχει απόστρατος ανώτατος αξιωματικός που να συναλλάσσεται με τέτοιου είδους άτομα. Δεν το δέχομαι».

Ο κ. Μωυσίδης υποστήριξε ότι η αθλητική παιδεία θα πρέπει να μπει στα σχολεία και να αναλάβει ρόλο και η οικογένεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ