Νέο περιστατικό εκφοβισμού στον Βόλο – «Πείτε τι ομάδα είστε, αλλιώς θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα»

Άλλο ένα περιστατικό εκφοβισμού και βίας είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στον Βόλο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά βίας που βγήκαν στην επιφάνεια μετά τη δολοφονία του άτυχου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Περιστατικά βίας, με όποιον τρόπο και εάν αυτά καταγράφονται –λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής κ.α.- και όχι απαραίτητα μόνο οπαδικής-, είναι πιο κοντά μας από όσο πιστεύουμε και φανταζόμαστε.

Ένα περιστατικό  καταγγέλλεται ότι εκτυλίχθηκε και στον Βόλο πριν από περίπου δέκα ημέρες, κοντά σε πάρκο της πόλης, σε μία από τις βόρειες συνοικίες, σύμφωνα με το magnesianews.gr

αστυνομικοί - επίθεση-Ρόδος

«Θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα»

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο «Ράδιο –Ένα» και τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ομάδα παιδιών φέρεται να δέχθηκε τραμπουκισμό, να προπηλακίστηκε και να απειλήθηκε άνευ λόγου και αιτίας από άλλα άτομα –σχεδόν συνομήλικα- που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ζητούσαν επιτακτικά να τους πουν τι ομάδα είναι.

Αλλιώς, τους είπαν, «θα είχαν άσχημα ξεμπερδέματα», ενώ πρόσθεσαν  «να φροντίσουν να δώσουν τη σωστή απάντηση, αλλιώς…».

Κινούμενοι απειλητικά, προς το μέρος τους, επέμεναν για αρκετά λεπτά, μέχρι που τα παιδιά, που δεν αντέδρασαν καθόλου, έφθασαν σχεδόν τρέχοντας στα σπίτια τους.

Ο καταγγέλλων, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παππούς ενός από τα παιδιά που δέχτηκαν λεκτική επίθεση, ισχυρίστηκε πως το περιστατικό δεν εξελίχθηκε ευτυχώς περαιτέρω και πως παρά τις απειλές των οπαδών κάποιας συγκεκριμένης ομάδας, μετά από λίγο απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το παιδί, τους ενημέρωσε αμέσως και οι ίδιοι με τη σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν το περιστατικό με σκοπό να επιληφθούν και να κάνουν συστάσεις. Οι αστυνομικοί μετάβησαν στο σημείο που υπόδειξε το παιδί, ωστόσο οι νεαροί που φέρονται να απειλούσαν, είχαν τραπεί σε φυγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ