Σοκ στη Φθιώτιδα: Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Μακρακώμη

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό με επίθεση αρκούδας και τραυματισμό βοσκού, καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» της ορεινής Κοινότητας Μερκάδας του Δήμου Μακρακώμης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 63χρονος βοσκός αναζητούσε ένα από τα ζώα του κοντά στη στάνη, ακολουθώντας τα σκυλιά του που γαύγιζαν ασταμάτητα κοντά σε μια πηγή.

Σε εκείνο το σημείο γύρω στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με τον ίδιο, δέχτηκε την επίθεση από την αρκούδα που τον τραυμάτισε αρκετά σοβαρά στο πρόσωπο πριν τραπεί σε φυγή πιθανότατα από τα σκυλιά που είχε μαζί του.

Η σύζυγός του κι άλλοι κυνηγοί που βρισκόντουσαν στην περιοχή (Τετάρτη επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου) φρόντισαν για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα.

Το LamiaReport επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Αλεξίου που μας επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του 63χρονου, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κυνηγών, το τελευταίο διάστημα είχαν δει μία αρκούδα με το μικρό της να περιφέρεται στις ανατολικές πλαγιές του Βελουχίου.

Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση το ΑΤ Σπερχειάδας προκειμένου να εξακριβώσει ότι πρόκειται για επίθεση από ζώο και μάλιστα αρκούδα, που μέχρι πρότινος δεν είχε απασχολήσει τις συγκεκριμένες περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ