Σοκ: Πυροβόλησαν 12χρονο παιδί

Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο παιδί στη Βοιωτία κατά την Ανάσταση. Η σφαίρα έχει σφηνωθεί στην σπονδυλική στήλη και το παιδάκι κινδυνεύει να μείνει παράλυτο.

 

Όλα έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στο Κάστρο Βοιωτίας. Λίγο μετά το Χριστός Ανέστη και ενώ στον προαύλιο χώρο της πλατείας του χωριού έσκαγαν βεγγαλικά και κροτίδες, ένα 12χρονο αγόρι, Αλβανικής καταγωγής, έπεσε κάτω ημιλιπόθυμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το άτυχο παιδί κάτι ψέλλισε, ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του. Κάποια παιδίατρος που βρέθηκε εκεί είπε ότι ήταν επεισόδιο υπογλυκαιμίας ή ασιτίας και συνέστησε το παιδί να πάει σπίτι του. Πράγματι το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι, απ΄ όπου λίγο αργότερα ακούστηκαν οι κραυγές της μάνας που καλούσε σε βοήθεια φωνάζοντας ότι το παιδί της πεθαίνει. Για καλή τύχη του παιδιού κοντά στο σπίτι του μένει μια γιατρός ο σύζυγος της οποίας είναι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να δουν τι συμβαίνει.

 Η γιατρός με τον σύζυγό της κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επαναφέρουν το παιδί. Ταυτόχρονα ειδοποίησαν ασθενοφόρο, με το οποίο το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο 12χρονος διασωλινώθηκε και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει κάποιο τραύμα στο κορμί του παιδιού, από το οποίο μάλιστα υπήρχε αιμορραγία, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ότι το παιδί έχει δεχθεί σφαίρα. Η κατάσταση του 12χρονου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά την Τετάρτη μετά το Πάσχα η μαγνητική τομογραφία αποκαλύπτει την αιτία. Μια σφαίρα είναι σφηνωμένη στην σπονδυλική στήλη του παιδιού.

 

Οι γιατροί έπαθαν σοκ και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Η σφαίρα μοιάζει να είναι από περίστροφο, αλλά ακόμη δεν έχει αφαιρεθεί, αφού οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να κάνουν την λεπτή χειρουργική επέμβαση.

 

Στην μικρή κοινωνία του Κάστρου είναι όλοι σοκαρισμένοι και τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά. Κάποιοι λένε ότι η σφαίρα μπορεί να είναι ακόμα και από υπηρεσιακό όπλο. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον πρόκειται για αδέσποτη σφαίρα που εξοστρακίστηκε και κατέληξε στο κορμάκι του 12χρονου.

 Αξιωματικοί της αστυνομίας, επιβεβαίωσαν το γεγονός, και είπαν ότι γίνεται προανάκριση και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο περιμένουν να αφαιρεθεί η σφαίρα, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.    Πηγή: lamiareport.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ