Σκληρό lockdown στη Μάνδρα: Τι δηλώνει στο enikos.gr ο δήμαρχος, Χρήστος Στάθης

Του Κώστα Τέο

Η Μάνδρα ανήκει στις τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου από την Παρασκευή τίθεται σε «σκληρό» lockdown και το enikos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη για να του ζητήσει την τοποθέτηση του στο θέμα.

Ο κ. Στάθης, λοιπόν, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός και τόνισε πως εφόσον τηρηθούν τα μέτρα κατά γράμμα δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. «Ο Δήμος μας μπήκε σε αυστηρό lockdown για προληπτικούς λόγους», δήλωσε αρχικά στο enikos.gr ο δήμαρχος Μάνδρας και πρόσθεσε: «Αν δείτε μέχρι σήμερα ο δήμος έχει καταγράψει μόλις 32 κρούσματα σε έκταση 427 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πληθυσμό 20.000 κατοίκων. Βέβαια αυτό δεν μας καθησυχάζει. Καλώ τους συμπολίτες μου να ακολουθήσουν πιστά τα νέα μέτρα της επιτροπής λοιμωξιολόγων».

Καταλήγοντας, ο κ. Στάθης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να γίνει προκειμένου να ζητήσει επανεξέταση των μέτρων. Εφόσον οι δημότες ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα και τα rapid τεστ που θα γίνουν στην επικράτεια του Δήμου στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου έχουν καλά αποτελέσματα, θα ζητήσω την επανεξέταση των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια μέτρα ισχύουν στη Μάνδρα

-Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και του clickaway.

-Αναστολή κάθε εκκλησιαστικής λειτουργίας εκτός των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μέχρι 10 ατόμων.

-Μαζική εφαρμογή ελέγχων του πληθυσμού με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση αυτών

-Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των περιοχών.

-Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους οίκων ευγηρίας.

-Μάσκες σε όλους με διανομή από τις Αρχές.

-Απομόνωση κρουσμάτων που δε χρειάζονται νοσηλεία σε χώρους και δομές που εξασφαλίζονται από τη γ.γ. πολιτικής προστασίας.

-Αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ακόμη, θα γίνονται rapid test στους πωλητές λαϊκών αγορών από αυτές τις περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ