Σκηνοθέτησε ληστεία στην εταιρεία του για την αποζημίωση

Ένας 57χρονος σκηνοθέτησε ληστεία στην εταιρεία του προκειμένου να λάβει αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο 57χρονος κατέθεσε ενόρκως ότι το πρωί της 25ης Μαΐου δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στα γραφεία της εταιρείας του στην Κηφισιά και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον ίδιο, καθώς και έναν υπάλληλό του, και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη-εικονική ληστεία, με σκοπό την είσπραξη από τον ιδιοκτήτη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, χρηματικού ύψους 180.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, είχε προσεγγίσει, σε προγενέστερο χρόνο, δύο άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρείας του.

Για το σκοπό αυτό τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαρρύθμιση των χώρων της εταιρείας και τους υπαλλήλους που θα βρίσκονταν εκεί. Επιπλέον άφησε την πόρτα εισόδου ανοιχτή, ενώ τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο ήταν και η αμοιβή για την πράξη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Δύο ελληνικά νησιά στους 5 κρυφούς προορισμούς της Μεσογείου

Χαλαζόπτωση στο Χαλάνδρι – ΒΙΝΤΕΟ

Βρέχει στην Αγ. Παρασκευή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.