Σέρρες: Αντιμέτωποι ακόμη και με αφαίρεση της επιμέλειας οι γονείς των 4 παιδιών – Τι μπορεί να διατάξει η Εισαγγελία

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση των γονιών στις Σέρρες, που αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών, που διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Σέρρες: Ποια μέτρα μπορεί να διατάξει η Εισαγγελία για τους γονείς των τεσσάρων παιδιών

Όπως επισημαίνουν εισαγγελικές πηγές, που παρακολουθούν την υπόθεση, οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους. Το συγκεκριμένο μέτρο, μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων, σημειώνουν οι ίδιες εισαγγελικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ένα 24ωρο. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, τα τέσσερα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το Λύκειο, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να τα υποβάλουν σε self test, αλλά και να φορούν μάσκα, κάτι που είναι υποχρεωτικό για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ