Σεισμός στην Εύβοια: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία – Ευτυχώς δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες», λέει υπάλληλος σούπερ μάρκετ

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Εύβοια από τον  σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (03/11). Αξίζει να σημειωθεί πως από το χτύπημα του Εγκέλαδου έσπασαν τζαμαρίες, έπεσαν αντικείμενα από ράφια σε σούπερ μάρκετ, ενώ κατέρρευσε και η ψευδοροφή στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου με την καταγραφή των ζημιών να συνεχίζεται.

Σεισμός στην Εύβοια: Έπεσε η ψευδοροφή στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου – «Θα μπορούσαμε να είχαμε νεκρό ή σοβαρά τραυματία»

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για τις μικροζημιές που προκλήθηκαν στο σούπερ μάρκετ στο Μαντούδι από τον σεισμό αλλά και για τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν υπάλληλοι και πελάτες μίλησε στο enikos.gr η υπάλληλος του καταστήματος Ειρήνη Στάμου.

Σεισμός στην Εύβοια: Ήχησε το 112

«Κουνηθήκαμε παρά πολύ, η δόνηση ήταν παρά πολύ ισχυρή και έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Η αλήθεια είναι ότι ήταν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς που έχουμε ζήσει στην περιοχή», μας λέει η κ. Στάμου.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Το αντιμετωπίσαμε, όμως, με ψυχραιμία. Ευτυχώς έγινε το πρωί κι έτσι δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες και δεν έγινε μεγάλη ζημιά».

Σεισμός: Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ «χτυπούν» την Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα λέει στο enikos.gr η κ. Στάμου οι κάτοικοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, πολλοί από τους μετασεισμούς έχουν ήδη γίνει αισθητοί», λέει συγκεκριμένα.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κι ελπίζω αυτό να είναι και το τελευταίο κακό που συμβαίνει στην περιοχή», καταλήγει η ίδια.

Δείτε φωτογραφίες από το σούπερ μάρκετ

Σημειώνεται ότι φωτογραφίες από το σούπερ μάρκετ εξασφάλισε το enikos.gr στις οποίες φαίνεται πολλά προϊόντα να έχουν πέσει από τα ράφια. Παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλες επιχειρήσεις αλλά και σπίτια στο Μαντούδι, χωρίς ωστόσο να καταγράφονται σοβαρές ζημιές και τραυματισμοί.

σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι σούπερ μάρκετ σεισμός Μαντούδι

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου Αγίας Άννας, Γιάννη Καντζούρα, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr έκλεισαν όλα τα σχολεία στα χωριά, με τους μαθητές που βρίσκονταν στους προαύλιους χώρους να αποχωρούν, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο σεισμός των 5,1 βαθμών Ρίχτερ, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να παραμένουν στους δρόμους. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός στην περιοχή μας και είχε μεγάλη διάρκεια περίπου 40 δευτερολέπτων» ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Καντζούρας.
«Σε σπίτια και διάφορες επιχειρήσεις έπεσαν τηλεοράσεις, ποτήρια, πιάτα, ταρακουνήθηκαν τα πάντα. Εκτιμούμε πως θα έχουμε αρκετές ζημιές, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη τι γίνεται καθώς η καταγραφή είναι σε εξέλιξη».

Τι λέει στο enikos.gr ο Κώστας Παπαζάχος

«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή, όχι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένηΔεν είναι ένας σεισμός που προκαλεί ανησυχία δεδομένου ότι μιλάμε για μια χαμηλής – ενδιάμεσης σεισμικότητας περιοχή, χωρίς ιδιαίτερο ιστορικό σεισμικότητας» τόνισε στο enikos.gr ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος.

Όπως είπε «πρόκειται για μικρά ρήγματα στην περιοχή και η Εύβοια συνολικά δεν είναι μια περιοχή που εμπνέει ανησυχία. Δεν είναι Κορινθιακός ή κάποια άλλη υψηλής σεισμικότητας περιοχή. Τέτοιοι σεισμοί, μεγέθους 5 Ρίχτερ γίνονται κάθε μήνα στο ελληνικό χώρο. Η θέση του επικέντρου δε, είναι χωρίς ιδιαίτερη σεισμικότητα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ