Σεισμός στην Εύβοια: Έπεσε η ψευδοροφή στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου – «Θα μπορούσαμε να είχαμε νεκρό ή σοβαρά τραυματία»

Μικροζημιές προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Εύβοια το πρωί της Παρασκευής (03/11). Η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος συνεχίζεται από τις αρμόδιες αρχές. Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, έσπασαν τζάμια σε επιχειρήσεις στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ενώ την ώρα του ισχυρού σεισμού έπεσε και η ψευδοροφή στο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου, σύμφωνα με το evima.gr.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας κάνει λόγο για επικινδυνότητα των κτιριακών δομών στο νομό, για «απόλυτη αδιαφορία» και «απαξίωση», ενώ αναφέρει πως σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε νεκρό αστυνομικό ή πολίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο πρωινός ισχυρός σεισμός των 5,2 ρίχτερ στο Μαντούδι αποκάλυψε με τον πλέον πασιφανή τρόπο την «γύμνια» μας ως οργανισμού και την επικινδυνότητα των κτηριακών δομών του, όχι μόνο για τους συναδέλφους και Μέλη μας αλλά και για τους ίδιους τους συμπολίτες μας !!!

Σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε αν όχι νεκρό συνάδελφο ή συμπολίτη μας, σίγουρα όμως σοβαρά τραυματία… Που; Στην κρατική κτηριακή δομή του Α.Τ. Μαντουδίου!!! Και συγκεκριμένα σε χώρο αναμονής πολιτών!!!

Δυστυχώς ως Δ.Σ. έχουμε από την πρώτη στιγμή αναδείξει σε όλους τους πολιτειακούς φορείς ως κορωνίδα των προβλημάτων μας, το τεράστιο πρόβλημα των ακατάλληλων κτηριακών δομών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλο το νησί μας, με αποκορύφωμα το ίδιο κατ’ ευφημισμό Αστυνομικό «Μέγαρο» όπου στεγάζεται η Δ.Α. Ευβοίας (θυμίζουμε αρχές του έτους ότι ένα απλά δυνατό αεράκι έριξε ολόκληρη τζαμαρία στο εσωτερικό της οποίας στεγάζεται η γραμματεία του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδα).

Η απόλυτη αδιαφορία και απαξίωση όμως συνεχίζεται…

Ο καιρός των διαπιστώσεων και των ευχών τελείωσε. Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας θα αναλάβει την πρωτοβουλία της συνάντησης με τους αρμοδίους φορείς προκειμένου να δεσμευτούν με χρονοδιαγράμματα για την μετεγκατάσταση όλων των προβληματικών κτηρίων που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στο νησί μας.

Όπως ακριβώς πράξαμε, με το μόνο υπάρχον στην ιδιοκτησία της ΕΛ.ΑΣ., κτήριο του Α.Τ. Σκύρου που έχει μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης.

Φαίνεται ότι ένας σύγχρονος Ηρακλής χρειάζεται για να σκοτώσει το τέκνο του Εγκέλαδου, την Λερναία Ύδρα, που στην περίπτωση μας, τα κεφάλια της ισοδυναμούν με όλα σχεδόν τα αστυνομικά κτήρια στον Νομό μας», επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ