ΣΕΗ: Πότε αναμένεται η απόφαση για τη διαγραφή των Χαϊκάλη, Φιλιππίδη και Κιμούλη

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται η απόφαση του ΣΕΗ για την διαγραφή του Παύλου Χαϊκάλη, του Πέτρου Φιλιππίδη και του Γιώργου Κιμούλη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο «Πρωινό», το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχει ήδη αποφασίσει την πρόταση του και τις επόμενες ημέρες ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η τελευταία πράξη για να ολοκληρωθεί η διαγραφή τους είναι να ψηφίσει η γενική συνέλευση.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηθοποιοί που δεν βρίσκονται στη φυλακή, ο Χαϊκάλης και ο Κιμούλης, έχουν δικαίωμα να δώσουν το «παρών» στη συνέλευση. Ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, δήλωσε ότι “μιλάτε για μια αποκλειστική πληροφορία που δεν ξέρω από πού την έχετε βρει. Εμείς δεν έχουμε πάρει ακόμα τον φάκελό. Το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει τον φάκελο, θα τον ανοίξει, θα δούμε τι έχει προτείνει το Πειθαρχικό και ακολούθως εμείς θα προκηρύξουμε την γενική συνέλευση, όπου θα ληφθεί η απόφαση. Το Πειθαρχικό κάνει πρόταση, δεν αποφασίζει. Στη συνέλευση πρέπει να υπάρχει σχετική πλειοψηφία και αν αποφασίσει η πλειοψηφία της συνέλευσης θα ισχύει αυτό που θα αποφασιστεί”.

“Η πειθαρχική διαδικασία είναι χρονοβόρα, όπως και στα δικαστήρια και καθυστέρησε επειδή κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, που κατέθεσαν εκ νέου. Θέλει χρόνο αυτό. Ήταν πολλοί μάρτυρες για κάθε περίπτωση, τόσο υπέρ των τριών ηθοποιών, όσο και κατά” σημείωσε ο ηθοποιός.

“Επίσης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από συναδέλφους ηθοποιούς, που έχουν γυρίσματα και παραστάσεις. Ως εκ τούτου η έλλειψη χρόνου βάζει «εμπόδια»” επεσήμανε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος έχει γυρίσματα στην Κύπρο για τη σειρά “Η Γη της Ελιάς” και πρέπει να πηγαινοέρχεται για τις διαδικασίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ