Σε εξέλιξη οι έρευνες στη Χίο

Σε εξέλιξη οι έρευνες στη Χίο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά τη χθεσινή σύλληψη ατόμων σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί συνολικά, σε Χίο και Αθήνα, οκτώ άτομα, που βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες.

Mετά τη χθεσινή σύλληψη από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, τεσσάρων ατόμων (2 Ελλήνων, 2 αλλοδαπών), σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, την προανάκριση ανέλαβε, λόγω αρμοδιότητας, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, χθες στη Χίο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, άλλα δύο άτομα (1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός).

Οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λ.π. και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα εφετών Χίου.

Παράλληλα, χθες, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM , μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB , εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων.

Επιπλέον, προσήχθησαν 14 συνολικά άτομα, 11 από Αθήνα και 3 από Θεσσαλονίκη. Από τους 11 προσαχθέντες στην Αθήνα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.