Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για την εκκένωση της Ειδομένης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή του σχεδίου απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών, που παραμένουν στην Ειδομένη.

Το πρωί αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταβούν στην Ειδομένη.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, δεν προβλέπεται, τουλάχιστον άμεσα, μία επιχείρηση «στρατιωτικού χαρακτήρα» για την εκκένωση της Ειδομένης. Ωστόσο, αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν πιο αυστηρές και συστηματικές διαδικασίες για την απομάκρυνση των ανθρώπων που παραμένουν στον καταυλισμό και τη μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας που είναι ήδη έτοιμες και συνεχώς επεκτείνονται, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Η προσπάθεια για την απομάκρυνση των προσφύγων έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, από την αστυνομία, κυρίως με τη μέθοδο της πειθούς ενώ πάνω από 3.000 άτομα υπολογίζεται ότι έχουν εγκατασταθεί στις δομές φιλοξενίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Ειδομένη παραμένουν 8.425 άτομα από τους περίπου 12.000 που ήταν καταγεγραμμένοι πριν από περίπου 10 ημέρες.

Διαβάστε εδώ:

Ενισχύονται τα ΜΑΤ στην Ειδομένη – Ετοιμάζεται επιχείρηση εκκένωσης

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.