Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός που δέχτηκε σφαίρα στο πόδι από άγνωστο που καταζητείται τέθηκε σε διαθεσιμότητα όπως και ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μαζί του.

Συμφώνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ  τα ξημερώματα, οι δύο αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί  προκλήθηκαν από δύο άτομα και διαπληκτίστηκαν μαζί τους λεκτικά.

Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και οι τέσσερις.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και όταν αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους, ο 40χρονος δράστης «τράβηξε» πιστόλι και τους απείλησε.

Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να τραυματίσει τον 29χρονο αστυνομικό στο δεξί μηρό. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι δύο αστυνομικοί, ήταν αποσπασμένοι από την Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Από την αστυνομία έχει συλληφθεί, ένας 39χρονος, ενώ αναζητείται άλλος ένας 40χρονος. Και οι δύο κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, σε βάρος δύο αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ