Ρούλα Πισπιρίγκου: Την Τετάρτη η κατάθεση του υπομνήματος – “Ισχυρό χαρτί για εμάς η αντίδραση της Αγγελικής Τσιόλα”

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς την Τετάρτη 13 Ιουλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει το υπόμνημά της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Η 33χρονη κατηγορούμενη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, καθώς θεωρείται βασική ύποπτη και για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Όθωνα Παπαδόπουλο το γραπτό υπόμνημα που θα καταθέσει, θα είναι πλήρες, πολυσέλιδο και καλά τεκμηριωμένο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να χρειαστεί να κληθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να δώσει περαιτέρω, προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να λέει, πώς κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί καθώς το υπόμνημα θα είναι επαρκές.

Υπενθυμίζεται ότι η  33χρονη από την Πάτρα, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ήταν να απολογηθεί μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε παράταση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρασκήνιο της επιλογής να δώσει έγγραφες εξηγήσεις.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχε περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού την Πέμπτη 30 Ιουνίου προκειμένου να επιδώσει την κλήση στην Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την εισαγγελική παραγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, εξέφρασε την επιθυμία της να μεταβεί η ίδια στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει δια ζώσης. “Θα ήθελα να έρθω να καταθέσω εγώ” φέρεται να τους είχε πει. Οι αστυνομικοί είχαν μείνει λοιπόν με την εντύπωση πως θα γινόταν μεταγωγή της από τις φυλακές προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.  Ωστόσο, αυτό στην πορεία άλλαξε, άγνωστο για ποιον λόγο. Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με τους αστυνομικούς ο δικηγόρος της 33χρονης, λέγοντάς τους πως η κατάθεσή της θα παραδοθεί τελικά μέσω υπομνήματος.

Στο υπόμνημα αυτό, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να επιμείνει στα όσα ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή. Δηλαδή θα συνεχίσει να δηλώνει αθώα, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για βίαιο, ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, ο Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα, αναφέρθηκε στην υπόθεση και συγκεκριμένα στην Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία παρακολουθεί την εκδήλωση.

Ο Όθων Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου την αντίδραση της κ. Τσιόλα, στο πόρισμα των συναδέλφων της ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, που αποδίδουν τον θάνατο της Ίριδας σε δολοφονία λόγω ασφυξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσιόλα με μια μακροσκελή ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της, εξαπολύει επίθεση έναντι όσων διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας στον Τύπο και αναφέρει ότι τα ευρήματα του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, η κ. Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής εκείνη που εξέτασε νεκροτομικά την μικρή Ίριδα, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογρηάς έβγαλαν πόρισμα εξετάζοντας απλά στοιχεία και φωτογραφίες.

Πάτρα Τσιόλα Όθων Παπαδόπουλος

“Δικαιολογημένη η αντίδραση της Αγγελικής Τσιόλα”

Στο πλευρό της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στάθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους, η αντίδραση της κ. Τσιόλα ήταν δικαιολογημένη, κατακρίνοντας παράλληλα τη δημόσια συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις ενέργειες των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των θανάτων των παιδιών.

Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στις “τηλεδίκες”, σημειώνοντας ότι στον τηλεοπτικό αέρα δικάζονται άνθρωποι και επιστήμονες από άσχετους δημοσιογράφους και τηλεπαρουσιαστές, ενώ συμμετέχουν σε αυτές δικηγόροι που “δεν έχουμε δει ποτέ στα δικαστήρια”, όπως είπε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για πολύ συγκεκριμένους συναδέλφους του.

Τέλος, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, επιβεβαίωσε ότι η πλευρά του πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, αναμένεται να καταθέσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο, η υπόθεση της Πάτρας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, ενώ στο επίκεντρο είναι και οι τηλεοπτικές “δίκες”.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ